Gospodarstvo

Istrabenz išče kupce za Mercator

Koper, 14. 08. 2008 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Istrabenz je z družbo Hypo Alpe-Adria Bank sklenil pogodbo, na podlagi katere bo banka iskala potencialne kupce za delnice Mercatorja.

Istrabenz
Istrabenz FOTO: POP TV

S tem je Istrabenz začel z aktivnostmi za prodajo 376.797 delnic oz. 10,01-odstotnega deleža v Mercatorju. Lastnici omenjenega deleža v Mercatorju, ki je predmet prodaje, sta družbi UniCredit Banka Slovenije in Hypo Alpe-Adria Bank, s katerima ima Istrabenz sklenjeni reodkupni pogodbi.

Istrabenz se je za prodajo delnic Mercatorja odločil iz več razlogov, navajajo. Družba z 10,01-odstotka vseh delnic Mercatorja in zaradi drugih sprememb v lastniški strukturi Mercatorja ne bo mogla imeti pomembne vloge v lastniški strukturi te družbe, s prodajo deleža bo ustvarila ustrezen donos za delničarje, prav tako pa bo zmanjšala svojo zadolžitev.

Istrabenz je s Hypo Alpe-Adria Bank marca letos sklenil reodkupno pogodbo za 75.360 delnic Mercatorja, kar predstavlja dva odstotka glasovalnih pravic. Konec aprila je Istrabenz sklenil še reodkupno pogodbo z UniCredit Banko Slovenije za preostalih 301.437 delnic Mercatorja oz. 8,01-odstotni delež.

''Prepričan sem, da bodo tudi potencialni novi lastniki pomembnega lastniškega deleža podprli začrtano razvojno pot Skupine Mercator in prispevali k stabilnosti njenega dolgoročnega razvoja, širitve in delovanja. Naša naloga in odgovornost v vodstvu Poslovnega sistema Mercator je voditi poslovno skupino in uresničevati začrtane strateške usmeritve in poslanstvo v dobro vseh delničarjev in drugih deležnikov, od zaposlenih do širšega družbenega okolja, in to ne glede na vsakokratno sestavo lastništva,'' je sporočil predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tovarišinajuriš
14. 08. 2008 11.10
To sem čakal,imam prihranjeno eno povprečno plačo,ni vrag,da ne bi bilo dovolj.Saj so vsi naši tajkunosi tako začeli-ha ha ha
fuksel
14. 08. 2008 10.40
bom jest kupu s hipotekarnim kreditom..... aja jest ne morem...