Gospodarstvo

Infond Holding za odložitev stečaja

Maribor, 18. 11. 2009 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
P.J. / STA
Komentarji
1

Infond Holding in Center Naložbe sta sodišče v Mariboru zaprosila za odložitev odločanja o stečaju. Zahtevo za stečaj je sicer vložila skupina upnikov okoli Pivovarne Laško.

Predsednik uprave Infond Holdinga Pierpaolo Cerani
Predsednik uprave Infond Holdinga Pierpaolo Cerani FOTO: Dokumentacija Dela

Infond Holding in Center Naložbe sta v torek na mariborsko okrožno sodišče podala zahtevi za odložitev odločanja o predlogu za začetek stečajnega postopka, ki ga je vložila skupina upnikov, zbranih okoli skupine Pivovarna Laško, sta finančni družbi danes sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Tako Infond Holding kot Center Naložbe sta razglasila insolventnost, ki jo bodo poskušali reševati z dokapitalizacijo. O dokapitalizaciji bodo na ločenih skupščinah 3. decembra odločali delničarji obeh družb.

Lastniki Infond Holdinga so dokapitalizacijo družbe potrdili že na oktobrski skupščini, prejšnji teden pa so zaradi vstopa ameriškega vlagatelja, zasebnega sklada GEM, sklepe skupščine razveljavili in sklicali novo skupščino, na kateri bodo odločali o novi dokapitalizaciji v višini do 417,4 milijona evrov, in sicer tako z denarnimi kot stvarnimi vložki.

Delničarji Centra Naložb – družba je večinski lastnik Infond Holdinga – pa bodo na skupščini odločali o povečanju osnovnega kapitala družbe z denarnimi vložki do največ 74 milijonov evrov.

Večinski lastnik Infond Holdinga je preko povezanih družb Boško Šrot. Ena izmed teh povezanih družb je tudi Center naložbe. Solastnik in tudi predsednik uprave Infond Holdinga pa je italijanski poslovnež Pierpaolo Cerani.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
18. 11. 2009 14.20
ma, ne me basat!