Gospodarstvo

Infond Holding umika delnice

Ljubljana, 30. 12. 2009 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družba Infond Holding, prek katere je Boško Šrot obvladoval Pivovarno Laško, umika delnice z borze. Mariborsko okrožno sodišče je v začetku tedna zanjo uvedlo stečajni postopek.

Lastnik finančne družbe Infond Holding je nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot.
Lastnik finančne družbe Infond Holding je nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot. FOTO: POP TV

Družba Infond Holding, za katero je mariborsko okrožno sodišče v ponedeljek uvedlo stečajni postopek, je podala zahtevo za umik vseh vrednostnih papirjev družbe z borznega trga Ljubljanske borze. Infond Holding, ki ga zastopa stečajni upravitelj Marko Zaman, je za datum umika predlagal 31. december.

Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Infond Holdinga, bodo danes na podlagi zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju podali nalog KDD za izbris vseh vrednostnih papirjev družbe iz centralnega registra nematerializiranih vrednostnih papirjev.

Ljubljanska borza je trgovanje z delnicami Infond Holdinga zaustavila v torek. Z delnicami te družbe pa se ne bo trgovalo do umika delnic z organiziranega trga.

Stečaj napovedujejo tudi Centru naložbe

Predlog za stečaj Infond Holdinga je vložila skupina upnikov, zbranih okoli skupine Pivovarna Laško. To so poleg Pivovarne Laško še Pivovarna Union, Radenska, Delo in Fructal.

Upniki Infond Holdinga morajo, kot je znano, vse svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v stečajnem postopku prijaviti do 29. marca 2010. Pričakovati je, da bo mariborsko okrožno sodišče v kratkem objavilo tudi oklic o uvedbi stečajnega postopka nad največjim lastnikom Infond Holdinga, družbo Center Naložbe.

Le dan po uvedbi stečaja nad Infond Holdingom je družba zaradi začetega stečajnega postopka preklicala skupščino, napovedano za 4. januar 2010. Skupščino sta sicer sklicali družbi Center Naložbe in Infond Holding, na njej pa naj bi lastniki odločali o dokapitalizacijah.

Družbi sta se z dokapitalizacijami želeli izogniti stečaju. Mariborsko okrožno sodišče je sklep o začetku stečajnega postopka za Infond Holding, kot omenjeno, izdalo v ponedeljek in ob tem preklicalo odložitev odločanja o predlogu za začetek stečajnega postopka do 18. januarja 2010, ki ga je sprejelo 4. decembra.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chiri
02. 01. 2010 20.49
Vaših desnih sploh ni, so bili vsi levi,danes so samo dlako zamenjali. Pa jih vprašajte te desničarje, kaj so včasih bili.
Buena Vita
02. 01. 2010 14.17
TRON VEŠ--TO NI NOBEDEN NAŠ-DESNI VSI SO TVOJI,LEVI---PA SREČNO
dolzvlado115
01. 01. 2010 19.07
sedaj pa ustanavljajo slo FBI.ko so že vse pokradli. aja kur še pa niso vseh.bodo lovili kurje tatove.BRAVO NAŠE VRLA KRESALKA.
tron3
31. 12. 2009 14.17
due ja Toneta iz pivovarne Laško, brez njega Šrot še prdnit ni smel, pa kaj mislite da je Šrot lahko to poček kar je počel na lastno roko, ste pa res naivni
due
31. 12. 2009 13.30
tron3 kak turnšek??? nisem še slišal da bi on bil tajkun. sploh pa kerega turnška misliš? lastnika podjetja elektro turnšek?? tist je on sam ustvaril in z televizijo pa internetom se pač da služit. pač je bil ob pravem času na pravem mestu. šrot pa je skušal pokradit vse.
strasekalojz
30. 12. 2009 20.27
pa zakaj tega celjskega tajkuna eden ne skine,ce ze drzava ni sposobna nic ukrenit,zakaj ni v preiskovalnem zaporu??Dosti je gnilega v tej zeleni SLOVENIJI !!
tron3
30. 12. 2009 18.38
dakinezero Tako je, ker pri dajanju kreditov so se delile provizije od 2 do 6 %, ve se kdo jih je dobil predsedniki uprav, člani nadzornih svetov v bankah in to je poslovna skrivnost, pa še dacarje bi imeli potem na grbi. Teater za rajo. Čestitam vsem vpletenim, lahko se še naprej smejite, ker nič se vam ne bo zgodilo
dakinezero
30. 12. 2009 17.12
@ tron3 Pa noben nebo šel sedet!
tonajs
30. 12. 2009 17.03
borze takoj ukinit to je pravo leglo za lenuhe in lopove. Za denar je treba DELAT.
Leandra
30. 12. 2009 15.19
Borza je kot Obroč zunaj nič notri nič..in zunaj in notri tečejo Norci zadnji pardon predzadnji krog.. Lp..
tron3
30. 12. 2009 15.07
Turnšek in Šrot sta vse skupaj lepo speljala, bravo, računi v tujini polni, banke si pa ne bodo upale povedat, na katere račune so nakazovale denar od kreditov, zdaj se pa ve kdo je zmagovalec Turnšek in Šrot briga njiju za skupino Pivovovarne Laško. Čestima obema, pa veliko uspeha poslovnega v novem letu jima želim.