Gospodarstvo

Infond Holding kritično o sestavi nadzornega sveta

Ljubljana, 17. 06. 2009 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Infond Holdingu so kritični do sestave novega nadzornega sveta Mercatorja, kjer zaradi specifične situacije družba ne bi imela svojega predstavnika.

Usoda Mercatorjevih lastnikov je še vedno negotova
Usoda Mercatorjevih lastnikov je še vedno negotova FOTO: POP TV

V Infond Holdingu pravijo, da predlog nadzornega sveta Mercatorja za nove nadzornike ni odgovoren, saj največjemu lastniku ne omogoča, da bi imel v njem predstavnika. Nadzorniki so predlog utemeljili s tem, da ima tak največjo možnost, da bo dejansko izvoljen. Direktor Infond Holdinga Matjaž Rutar meni, da bi skupščino lahko sklicali tudi avgusta, saj je sedanji nadzorni svet operativen še do 31. oktobra.

"Sedanje postopanje članov NS vnaša v družbo paniko in preplah, ki je verjetno posledica želja uprave in politike. Le zakaj? Ali se bojijo, da takšen manever čez dober mesec ne bo več mogoč?“ se sprašuje direktor Infond Holdinga Rutar, ki meni, da je to posledica interesa manjšinskih skupin in politike po zavladi v Mercatorju.

Bo Soršak dovolil prodajo Mercatorja?
Bo Soršak dovolil prodajo Mercatorja? FOTO: 24ur.com

S takim postopkom se tudi zlorablja specifično situacijo lastnika, "ki mu Urad za varstvo konkurence na čelu z direktorjem Janijem Sorškom že več kot 18 mesecev nezakonito zavlačuje in blokira glasovalne pravice“, pravijo še v Infond Holdingu.

Kot je znano, je Infond Holding zaradi postopka preverjanja koncentracije na Uradu za varstvo konkurence brez glasovalnih pravic v Mercatorju.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
21. 06. 2009 11.44
MAR NI TAKO POVSOD,OD VEKOMAJ
Buena Vita
21. 06. 2009 11.43
TRON3 KAJ TALE JEZA SEJ GREDO SVJIK SVOJIM-LOPOV K LOPOVU
JohnWayne.
18. 06. 2009 09.13
kaj pa ma za glasovat oz potrebuje svojega človeka? sej se prodajajo vsi njihovi izdelki v Mercatorju.. kaj pa še hoče? da bo mercator z zeleno pisalo?
tron3
17. 06. 2009 15.14
Matjaž Rutar je navadni smrkavec, nekdanji borznik, Draškovičev pajdaš, ZA ZAČETEK NAJ POVRNE DOLGOVE, KI STA SI JIH NAKOPALA SKUPAJ Z BOŠKOTOM, TOČN STA VEDELA KAJ DELATA.