Gospodarstvo

HSE dobil licenco v Srbiji

Ljubljana, 16. 06. 2006 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Holding Slovenskih elektrarn je preko svoje hčerinske družbe pridobil licenco za energetsko dejavnost v Srbiji.

Licenca za opravljanje energetskih dejavnosti v Srbiji je bila izdana v četrtek in velja deset let.
Licenca za opravljanje energetskih dejavnosti v Srbiji je bila izdana v četrtek in velja deset let. FOTO: POP TV

Holding Slovenskih elektrarn je preko svoje hčerinske družbe HSE Balkan Energy Beograd pridobil licenco za opravljanje energetskih dejavnosti v Srbiji in tako postal prva družba, ki je zapisana v srbskem registru licenc za trgovanje z električno energijo.

Licenca za opravljanje energetskih dejavnosti v Srbiji je bila izdana v četrtek in velja deset let. Licenco, za katero je sicer prispelo 59 vlog, je pridobilo še šest drugih družb.

S pridobitvijo licence HSE uspešno nadaljuje širjenje svojega poslovanja na območju jugovzhodne Evrope, ki je energetsko zelo pomembno predvsem z vidika oskrbe in porabe, tranzita ter trgovanja z električno energijo. Ta regija predstavlja enega od evropskih regionalnih trgov, ki ima skupaj s Turčijo več kot 140 milijonov prebivalcev.

Slovenski holding je prav zato že maja 2003 v srbski prestolnici ustanovil predstavništvo HSE Beograd, kajti Srbija ima z razvitim elektroenergetskim sistemom in znatnimi energetskimi viri v tej regiji pomembno geografsko in energetsko vlogo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.