Gospodarstvo

Hit: Minister proti kandidatom?

Ljubljana, 04. 05. 2009 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministru za finance naj kandidati za prvega moža Hita ne bi bili pogodu. Predsednik nadzornega sveta družbe Jaklič o tem ne ve nič, dopušča pa možnost, da bo Križanič 'zminiral' določenega kandidata.

Se bo iskanje novega prvega moža Hita zapletlo?
Se bo iskanje novega prvega moža Hita zapletlo? FOTO: Reuters

Minister za finance Franc Križanič po podatkih, s katerimi razpolaga sindikat v Hitu, ni zadovoljen z izborom petih kandidatov za predsednika uprave Hita, ki so se med 19 prijavljenimi uvrstili v ožji izbor. Predsednik nadzornega sveta Hita Marko Jaklič s tem ni seznanjen.

"Minister želi mimo sklepa nadzornega sveta vplivati na avtonomno odločitev nadzornega sveta s tem, da hoče, da nadzorni svet poleg petih kandidatov za predsednika uprave povabi še dva kandidata, ki jih je nadzorni svet izločil, so pa po informacijah blizu Križaniču," je predsednica sindikata v Hitu Jožica Bone zapisala v sporočilu za javnost. Zaposleni v Hitu menijo, da s tem pade kredibilnost nadzornega sveta oziroma menijo, da je nedopustno pritiskati na nadzorni svet, je dodala.

Prvi nadzornik Hita Jaklič s tem sicer ni seznanjen. "To je zame novo. Z ministrom Križaničem nisem v nobenih kontaktih. Ali je zadovoljen s petimi izbranimi kandidati, ne vem. Verjetno bo svoje mnenje izrazil preko predstavnika ministrstva za finance v nadzornem svetu," je povedal.

Jaklič je pojasnil, da bo nadzorni svet v tem tednu začel pogovore z izbranimi petimi kandidati za predsednika uprave Hita, pri čemer naj bi prvega moža novogoriškega igralniškega podjetja imenovali soglasno. "Vseh pet se nas mora uskladiti, da bo nova uprava Hita lahko normalno delovala. Tako je možno, da predstavnik ministrstva za finance v nadzornem svetu zminira določenega kandidata," je še povedal.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milan Koleznik
05. 05. 2009 06.31
Jaklič bo odstopil če se bo mešala politika,a bo lažje vodil svoj položaj brez nadzora,kako lepo zanj.
buco321
05. 05. 2009 06.21
X-DONITOL,smo še zmeraj v sloveniji.
Milan Koleznik
05. 05. 2009 05.19
Kako lahko ima Jaklič doma revizijo,v službi,vsede se pa na nadzorno mesto Hita,kako je to mogoče nezanesliv človek v nadzorno mesto,kje ste to videli,njemu pa ja že na obrazu piše kaj je,prosim nadzorni za kaj,krajo državnega premoženja,ni čudno da tako drvimo navzdol ob takih nadzornikih.seveda bo Jaklič izbral svoje.Noro.
djdj
05. 05. 2009 03.27
manco-capac
04. 05. 2009 19.49
Prvo je treba nadzorni svet zamenjat...
hitro
04. 05. 2009 19.07
hitro
04. 05. 2009 19.03
"Zaposleni v Hitu menijo, da s tem pade kredibilnost nadzornega sveta " KREDIBILNOSTI V HITu ŽE DOOOLGO NI VEČ, SAMO ŠE BOJ ZA ČIM VEČ SVETOVALNIH POGODB IN PROJEKTOV , DA SE LAHKO KRADE NA LEGALEN NAČIN!!!!! Tale Jožica pa tako ali tako samo SDSove neumnosti kvasi!