Gospodarstvo

Gradis: Pogajanja se nadaljujejo

Celje, 22. 03. 2010 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednica uprave Gradisa in odvetnik odpuščenih delavcev se še vedno pogajate glede poravnave. Če ne bosta dosegla dogovora, sledijo tožbe.

Predsednica uprave Gradisa Lidija Žagar in zagovornik odpuščenih delavcev Aleksander Cmok sta nadaljevala pogajanja o sklenitvi poravnave. Cmok je povedal, da so nekatere zadeve že uspeli dogovoriti, vendar podrobnosti, dokler dogovora ne potrdijo delavci, v javnosti ne želi razkriti.

Prav tako je Cmok pojasnil, da nekaj zadev še naprej ostaja odprtih, zlasti bo težko najti rešitev za delavce, ki so prejeli januarsko plačo, čeprav se po petdnevni spontani prekinitvi dela niso vrnili na svoja delovna mesta. Pogovore z upravo Gradisa in delavci bo Cmok nadaljeval v torek. V primeru neuspešnosti poravnave pa napoveduje vložitev tožb na delovno sodišče v Celju.

Uprava Gradisa je namreč pred tednom dni odpustila 36 delavcev, ker so zaradi neizplačila januarske plače pet dni odklanjali delo. Vročeni sklepi o izredni odpovedi delovnega razmerja pa niso podpisani in so brez žiga.

Sicer je Gradis, v katerem zaradi suma storitve kaznivih dejanj poslovne goljufije pri različnih gradbenih poslih poteka tudi kriminalistična preiskava, od decembra lani v prisilni poravnavi, saj lastniki podjetja niso hoteli podpreti dokapitalizacije. Rok za glasovanje o prisilni poravnavi se bo iztekel konec aprila letos. Uspešnost dokapitalizacije pa je odvisna od glasovanja navadnih upnikov, ki jim podjetje od skupno 61,7 milijona evrov obveznosti dolguje okrog 23 milijonov evrov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sekira
29. 03. 2010 19.30
to se lahko samo v Sloveniji dogaja......SRAMOTA
bnam 2707
22. 03. 2010 23.34
Sploh ne razumem kaj imajo za razpravljat.O tistem kar je po zakonu ni kaj razpravljat.Morali bi blokirat vse Gradisove račune,poplačat delavce in ostale obrtnike,zaplenit celotno premožebje vodilnih in jih strpati v pripor,dokler se ne ugotovikaj je in kaj ni.Vsekakor niso ravno nedolžni,a o temu naj sklepajo sodišča. Tako je zunaj,pri nas pa se pogajajo!
alterego
22. 03. 2010 20.21
takole bi to moralo bit: - ne plačaš elektrike - odklop - ne izplačaš plač - štrajk - ne plačaš davkov in prispevkov - izterjava al pa v arest!
trlbabalan
22. 03. 2010 18.54
prd očmi policjotov!
trlbabalan
22. 03. 2010 18.53
samo kradejo še!
georgekety
22. 03. 2010 18.26
to kompletno upravo Gradisa bi bilo treba odpustit (raztalat knjigice)