Gospodarstvo

Gospodarska kriza malo drugače

Ljubljana, 20. 04. 2009 22.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Številna podjetja propadajo, delavci so brezposelni, dolgovi rastejo, svetovno gospodarstvo je v upadu. Pesimizma na to temo v zadnjem času resnično ne manjka, ampak zadeve, kot kaže, niso samo črne.

Gospodarska kriza je lahko tudi priložnost.
Gospodarska kriza je lahko tudi priložnost. FOTO: Reuters

O gospodarski krizi smo zadnje čase slišali veliko. V Management Groupu pa nanjo gledajo malce drugače. Optimizem združenje z Ekonomske fakultete razlaga takole: "Vsakič, ko na trgu propade podjetje, ostane na trgu prazen prostor. Prej ali slej bo prišlo do ponovne gospodarske rasti in takrat se bodo na tem praznem prostoru pojavile številne priložnosti za ljudi vseh dohodkov. Veliko bo priložnosti za uspešne naložbe na trgu vrednostnih papirjev kot tudi priložnosti za odpiranje novih podjetij. Skratka za velikimi temnimi oblaki, ki jih s seboj prinaša trenutna kriza, prihaja sonce, ki bo odprlo nove možnosti zaslužka in družbene moči vsem, ki te možnosti iščejo."

V iskanju novih priložnosti, ki jih gospodarska kriza prinaša, združenje Management Group organizira brezplačno izobraževanje z naslovom Gospodarska kriza je zakon.
22. aprila ob 18. uri bo na Ekonomski fakulteti svoje znanje delil prof. dr. Franjo Štiblar. Avtor knjižne uspešnice Svetovna kriza in Slovenci je doktoriral iz ekonomije pri Nobelovem nagrajencu L. R. Kleinu na Univerzi Pennsylvania v Združenih državah Amerike. Je mednarodni raziskovalec v Woodrow Wilson centru v Washingtonu, član mednarodnega projekta LINK, ki ga osnujeta OZN in univerza Toronto, skratka Slovenec z visoko izobrazbo in veliko izkušenj, ki je pripravljen deliti svoje znanje z vsemi, ki iščejo nove priložnosti za svojo poklicno pot. Dogodek je v celoti brezplačen. Ljudje pa bodo imeli priložnost izvedeti kaj več o gospodarski krizi in priložnostih, ki jih ponuja.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brencl
21. 04. 2009 13.14
Čas je, da se kapitalizem umakne s scene.
sejmir
20. 04. 2009 22.40
"Vsakič ko na trgu propade podjetje, ostane na trgu prazen prostor. Prej ali slej" se bodo ljudje spet veselo prepustii neoliberalnemu kapitalizmu. Not, tokrat bo šlo do konca
Defo
20. 04. 2009 22.36
ja sej: v teoriji je praksa teorija, ampak v praksi teorija ni praksa..