Gospodarstvo

Godec postal predsednik nadzornikov SŽ

Ljubljana, 02. 03. 2009 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./A.T.
Komentarji
2

Andrej Godec je na seji nadzornikov SŽ postal njihov predsednik. Tik pred tem je še dokazoval, da ne dela več v podjetju, s katerim SŽ sklepajo posle. Ob tem pa so umaknili soglasje k prodaji Term Olimje.

Kot so sporočili s Slovenskih železnic (SŽ), je osemčlanski nadzorni svet, ki ga sestavljajo Bojan Brank, Borut Meh, Branka Neffat, Aleš Tavčar, Silvo Berdajs, Jože Pavšek, Damjan Rak in Andrej Godec, slednjega izbral za predsednika. Njegova namestnica pa je postala Branka Neffat.

Godec je novi predsednik nadzornikov SŽ
Godec je novi predsednik nadzornikov SŽ FOTO: Kanal A

Godcu se je pred današnjo sejo očitalo, da naj bi z železnicami tudi poslovno sodeloval, in sicer v imenu podjetja Tehnoing, v katerem je bil prokurist. Godec sicer vztraja, da je dal v podjetju Tehnoing odpoved januarja letos.

Poslovodstvo SŽ je že na seji poslovodstva sprejelo sklep, da pred podpisom pogodbe z družbo Finander glede prodaje delnic Term Olimje seznani še nov nadzorni svet. Nov nadzorni svet je tako danes začasno umaknil soglasje prejšnjega nadzornega sveta o prodaji delnic Term Olimje in s tem tudi prevzel odgovornost za ta posel.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poetess
04. 03. 2009 12.10
...ja je treba delat ....(poje Adi Smolar....)
enit
02. 03. 2009 19.21
Ja kdo si pa ne bi želel biti nadzornik takega podjetja..... Vidim da je tudi gospod Meh zraven. Ja kje pa ta človek ni? Potlej bo pa rekel da je 100% predan delu v Preventu, Gospodarski zbornici, Slovenskih železnicah pa najverjetneje še kje....