Gospodarstvo

Futura DDB agencija leta

Portorož, 23. 03. 2007 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na slovenskem oglaševalskem festivalu je najprestižnejšo nagrado za agencijo leta prejela Futura DDB.

Na letošnjem slovenskem oglaševalskem festivalu (SOF) je najprestižnejšo nagrado za agencijo leta prejela agencija Futura DDB za oglas Maratonec.

Futura DDB je nagrado za najboljšo oglaševalsko agencijo dobila že lani.
Futura DDB je nagrado za najboljšo oglaševalsko agencijo dobila že lani. FOTO: POP TV

Priznanje za najboljšo produkcijsko hišo televizijskih oglasov je prejelo podjetje Propeler, za najboljšo produkcijsko hišo radijskih oglasov pa Radio City za serijo radijskih oglasov Infond volitve. Nagrado občinstva za najboljši televizijski oglas je prejela agencija Luna TBWA za reklamo Naš svet je napet. Slovenska oglaševalska zbornica pa je nagrado za oglaševalsko osebnost leta podelila Juriju Korencu. Janez Trontelj in Blaž Ritmanič iz agencije Formitas pa sta prejemnika nagrade Mladi kreativci.

Med tiskanimi oglasi in plakati je žirijo najbolj prepričala Smrekica agencije Original. Na področju drugih oglasnih sredstev je slavila reklama Risani blok Formitas, agencije za marketing.

Velika nagrada za spletno oglaševanje je pripadla agenciji Arih za oglasa Betmen in Superzoki. Itak agencije Publicis Groupe/Publicis pa je dobitnik velike nagrade za celostno oglaševalsko akcijo.

Nagrada za najboljšo fotografijo v oglaševanju je pripadla agenciji Pristop za oglas Štopar, nagrada za najboljšo ilustracijo pa agenciji Mayer McCann za oglas Joški. Futuristični marketing in Si.Mobil sta prejemnika nagrade za najboljšo avtorsko glasbo v oglaševanju v reklami Stop the world.

Prvič nagradi za režijo oglasa

Letos so na SOF prvič podelili nagradi za režijo najboljšega televizijskega in radijskega oglasa. Agencija Original je za oglas Avto dobila nagrado za režijo televizijskega oglasa, medtem ko je med radijskimi oglasi nagrado domov odnesel Radio City za sklop oglasov Infond volitve. Nagrado za najboljši neobjavljeni oglas, in sicer Royality 1, 2 in 3, je prejela agencija Kraft & Werk.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.