Gospodarstvo

Ehrana je nazaj, pokriti želijo tudi podeželje

Ljubljana, 19. 07. 2024 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Matic Šubic je na pobudo gostincev odkupil največjo slovensko dostavno platformo za naročanje prehrane ter na trg vrnil nekoč zelo priljubljeno in cenjeno lokalno tehnološko storitev. Aplikacija je začela delovati tako na spletu kot androidnih in iOS napravah.

Dostava hrane
Dostava hrane FOTO: Shutterstock

Kot pravijo v podjetju, se po slabem mesecu negotovosti po odhodu enega izmed dveh ponudnikov storitve dostave na vso srečo niso uresničili črni scenariji monopolizacije slovenskega trga, kjer bi monopolist tako gostincem kot uporabnikom lahko začel zaostrovati pogoje sodelovanja in uporabe ter jih prilagajati svoji poslovni viziji: "V Slovenijo se je vrnila storitev, ki smo jo nekoč dobro poznali in cenili, saj smo jo tretirali za domače podjetje, ki so ga z znanjem in lastnimi viri razvili mladi inovativni posamezniki." 

Šubic je bil del ekipe, ki je vodila tako ehrano kot Glovo. Nato je z lastnimi prihranki odkupil blagovno znamko in jo na trg znova vrnil. Pri tem mu ob strani stojijo prijatelji in sodelavci, največ zagona so mu dali klici mnogih gostincev, pa tudi uporabnikov po vrnitvi originalne storitve ehrana. 

Novo podjetje vodi izkušena ekipa, ki je bila vrsto let dejavna na trgu dostave hrane. Poleg poudarka, da je ehrana slovensko podjetje, priložnost vidijo v prilagajanju spletne in mobilne aplikacije potrebam lokalnih gostincev in uporabnikov ter jo z njimi sooblikujejo. Pravijo, da imajo že zdaj največjo ponudbo za imetnike študentskih bonov, ter napovedujejo, da bodo poleg izvajanja izredno zanesljive storitve skrbeli za nizke cene dostave ob sočasni skrbi za pravične dolgoročne pogoje sodelovanja z gostinci ter ponudili največjo pokritost dostave hrane v Sloveniji. 

Kot pravijo, je njihova vizija usmerjena v izgradnjo močne lokalne skupnosti in podporo domačim podjetjem, torej gradnjo in vzdrževanje odnosov z vsemi ključnimi deležniki.

Poslovni model za zdaj temelji na posredovanju naročil restavracij in lokalov z lastno dostavo. Nadaljnji koraki pa bodo odvisni od uspešnosti modela, rasti podjetja in finančnih zmožnosti ter razmer in zahtev trga. Kljub temu so cilje postavili zelo visoko. Z možnostjo dostav želijo pokriti čim več Slovenije, tudi podeželja. Do konca leta pričakujejo sto tisoč registriranih uporabnikov, več kot tisoč naročil dnevno in več kot 120 v storitev vključenih restavracij. 

Kot pomembno ciljno skupino izpostavljajo študente: "Študenti so tako znova dobili dostop do raznolike ponudbe dostave hrane po ugodnih cenah, kar nedvomno izboljšuje kakovost študentskega življenja, da se lažje osredotočijo na svoje študijske obveznosti. Poleg tega ehrana ustvarja nova delovna mesta tudi na študentsko napotnico ter ob tem priložnosti za dodatne zaslužke, kar je še posebej pomembno v času, ko je finančna stabilnost za mnoge študente izziv."

Želijo pa delovati tudi trajnostno: "Pozneje želimo gostincem omogočati celovitejšo ponudbo v obliki zagotavljanja trajnostne embalaže, vrečk in drugih materialov po dostopnih cenah."

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inesines
19. 07. 2024 19.17
+6
nostalgija!! deluje kot včasih
Ljubljancanka
19. 07. 2024 18.05
+4
Janez Novak 13
19. 07. 2024 17.30
+7
Kaj pa ePijača?
sosedovvv
19. 07. 2024 17.09
+7
Super novica!
231koak
19. 07. 2024 16.58
+10
Na podeželju? Tu prevladuje eco hrana. Skoraj vsak ima svoj vrt, njivo. Kdo bo kupoval trgovinsko nesnago.
domokljun
19. 07. 2024 17.45
+4
Artechh
19. 07. 2024 15.31
+9
En mesec za časom, ali plačana reklama šele sedaj? 😂