Gospodarstvo

Dokapitalizacija Triglava

Ljubljana, 28. 09. 2005 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je dal soglasje upravi k dokapitalizaciji Triglav Zdravstvene zavarovalnice.

Zavarovalnica Triglav aktivno vstopa na trg zdravstvenih zavarovanj
Zavarovalnica Triglav aktivno vstopa na trg zdravstvenih zavarovanj FOTO: POP TV

Nadzorniki so se strinjali z upravo zavarovalnice, da je vstop na trg dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj poslovno in strateško upravičen. Nadzorni svet je s tem potrdil odločitev uprave Zavarovalnice Triglav, da s svojo hčerinsko družbo aktivno vstopi na trg zdravstvenih zavarovanj.

Kot so sporočili iz uprave Zavarovalnice Triglav, je vstop na trg dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj prek izravnalne sheme poslovno in strateško upravičen. Uprava je zato vse odgovorne službe in posameznike zadolžila za pospešeno izvajanje začrtanih aktivnosti.

Uprava je odločitev sprejela na osnovi poglobljene analize poslovnih in finančnih učinkov novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju z vidika Zavarovalnice Triglav in Triglav Zdravstvene zavarovalnice, kakor tudi analize pomena zdravstvenih zavarovanj in njihovih razvojnih možnosti.

Dolgoročni in strateški cilj Zavarovalnice Triglav

Triglav Zdravstvena zavarovalnica kot specializirana zdravstvena zavarovalnica v okviru skupine Triglav je bila ustanovljena leta 2001, na trg dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj pa je aktivneje vstopila v avgustu 2004.

Odločitev Zavarovalnice Triglav, da se s svojo specializirano zdravstveno zavarovalnico vključi v izravnalno shemo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ter s tem aktivno vstopi v izvajanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, temelji na dolgoročnih in strateških ciljih zavarovalne skupine, so še pojasnili v zavarovalnici. Trženje dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj bodo izvajali s pomočjo vseh prodajnih poti Zavarovalnice Triglav.

V prvi fazi bodo v ospredju dopolnilna prostovoljna zdravstvena zavarovanja, kasneje pa tudi prostovoljna vzporedna, dodatna, nadomestna in asistenčna zdravstvena zavarovanja, torej vsa zdravstvena zavarovanja, ki jih slovenska zakonodaja pozna.