Gospodarstvo

Delnice Alpine naprodaj

Ljubljana, 14. 12. 2005 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

KAD, SOD, EBRD in Maksima Invest prodajajo skupaj 56,56 odstotka delnic Alpine.

Kapitalska družba (KAD), Slovenska odškodninska družba (SOD), Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) in finančna družba Maksima Invest so danes objavile vabilo k dajanju ponudb za nakup paketa 117.218 delnic oz. 56,56 odstotka delnic žirovske Alpine. Ponudba velja do 28. februarja prihodnje leto.

Alpina
Alpina FOTO: POP TV

KAD prodaja 22.718 delnic, SOD 29.545 delnic, EBRD 32.000 delnic in Maksima Invest 32.955 delnic Alpine. Ponujena cena za delnico mora biti izražena s točno določenim tolarskim zneskom, ponudbe, v katerih bi bila ponujena cena za odkup delnic vezana na ceno, ki jo ponuja kateri od drugih ponudnikov, pa ne bodo štele za popolne in ne bodo obravnavane. Ponudbe bodo odpirali nejavno.

Kot navajajo Finance, je po neuradnih vesteh doslej edini, ki je povpraševal po delnicah Alpine, nekdanji predsednik uprave družbe iz Žirov Martin Kopač. Kopač ima sam in prek družinskega podjetja K&K Investment že v lasti 5,6 odstotka Alpine.

Če bodo prodajalci sklenili pogodbo o prodaji in nakupu delnic, jo bodo s tistim ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno za paket delnic. Če bo več ponudb z enako ceno, se prodajalci lahko odločijo, da bodo po odpiranju ponudb izvedli nadaljnja pogajanja s temi ponudniki. Prodajalci niso zavezani k sklenitvi pogodbe o prodaji delnic z najugodnejšim oz. katerimkoli ponudnikom.