Gospodarstvo

Delavci zahtevajo izvod revizije

Rogaška Slatina, 07. 12. 2009 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji delavci Steklarske nove zahtevajo svoj izvod izredne revizije. Po mnenju delavcev je treba ovaditi vse odgovorne za težave, v katerih se je znašlo podjetje.

Predstavnik nekdanjih delavcev Steklarske nove Stjepan Miklaužić je povedal, da bodo prek svojega odvetnika Aleksandra Čeferina zahtevali svoj izvod izredne revizije, ki jo je naročila Kapitalska družba (Kad) kot največja lastnica podjetja.

Delavci rešujejo Steklarsko novo
Delavci rešujejo Steklarsko novo FOTO: Kanal A

Po njegovih trditvah so jim predstavniki Kada na četrtkovem sestanku posredovali izsledke posebne revizije, ko bodo prejeli svoj izvod revizije, pa se bodo odločali o nadaljnjih ukrepih. Po njegovem mnenju je treba ovaditi vse odgovorne za težave, v katerih se je znašla Steklarska nova, ki je od maja letos v stečaju.

Po mnenju Kada revizija daje dovolj podlage za začetek nadaljnjih postopkov, vendar pa je to pristojnost stečajnega upravitelja Štefana Role, ki bo to možnost še preučil. Kot je znano, se revizija nanaša na obdobje od leta 2005 do uvedbe stečaja, razkrila pa je nepravilnosti, predvsem opustitev dolžnih ravnanj uprave in nadzornega sveta družbe.

Na Kadu ocenjujejo, da različne poslovne transakcije Steklarske nove v letih 2005 do 2008 niso bile skladne z veljavno zakonodajo in so povzročile znižanje vrednosti sredstev ter poslabšanje finančnega položaja družbe in posledično njen stečaj.

Družba je imela v celotnem revidiranem obdobju negativen obratni kapital in je vse od začetka poslovanja konec leta 2003 poslovala z izgubo. Niti izvedeni postopek prisilne poravnave v letu 2006, v katerem so bile odpisane obveznosti družbe v višini 80 odstotkov, tega stanja ni spremenil.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
07. 12. 2009 11.25
bi bil že čas, da bi kdo za slabo delo in zlorabe enkrat odgovarjal pred sodiščem, menedžersko plačo pa sejnine v nadzornem svetu zna vsak prejemat