Gospodarstvo

Delavce sta pustila čakati

Brežice, 18. 08. 2009 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub drugačnemu dogovoru stari in novi direktor Vina Brežice nista opravila predaje poslov. Delavci so ju čakali zaman, tako kot zaman čakajo pojasnilo, kdaj bodo dobili plače.

Stavkajoče je danes obiskal župan občine Brežice Ivan Molan, ki jim je izrazil podporo
Stavkajoče je danes obiskal župan občine Brežice Ivan Molan, ki jim je izrazil podporo FOTO: POP TV

Predstavniki zaposlenih v Vinu Brežice, ki stavkajo šesti delovni dan, se danes niso sešli z novo upravo. Pred začetkom pogajanj so v ponedeljek od prejšnjega direktorja Mihajla Čuleta zahtevali, da svojemu nasledniku Robertu Špilerju preda posle, vendar pa se ni danes v podjetju pojavil nobeden od njiju, je povedal sindikalni zaupnik Janko Kržan

Stavkajoči so se v ponedeljek s Špilerjem dogovorili, da naj bi predajo poslov v podjetju opravili med 9. in 10. uro. To se ni zgodilo.

Kljub včerajšnjemu dogovoru, da bodo predajo poslov opravili že danes, se rok za to še ni iztekel. Stavkovni odbor je namreč v ponedeljek ob prvem srečanju z novim predsednikom uprave Špilerjem postavil zahtevo, naj to opravijo do srede opoldne, nova uprava pa naj do takrat delavcem pojasni vizijo podjetja in kako ter kdaj jim namerava izplačati zaostale junijske in julijske plače, tri četrtine regresa ter jubilejne nagrade. Zatem naj bi ji predstavniki zaposlenih omogočili skupen pregled dokumentov podjetja.

Stavka se bo jutri nadaljevala, stavkovni odbor pa od zahtev, tako Kržan, ne namerava odstopiti. "Enkrat se mora v tej Sloveniji stvari urediti do konca," je poudaril in hkrati opozoril, da je neverjetno, da stavkajoči že šesti dan stavke v podjetju brez elektrike in vode varujejo tujo lastnino.

V podjetju, ki je od 3. avgusta brez elektrike, 13. avgusta pa so mu odklopili še vodo, polnilnice stojijo. Od torka, 11. avgusta, tam poteka vnaprej napovedana stavka.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sweet_Cocaine
18. 08. 2009 17.04
Cisto prav, tak nimajo jajc da bi se uprli.
odbogaposlan
18. 08. 2009 17.01
To me spominja na leto 1987! zero 22
odbogaposlan
18. 08. 2009 17.01
Mutni poslovi....
periot
18. 08. 2009 15.11
Načrten scenarij tako je bilo v našem podjetju lagali so nam v nedogled ampak to država dovoli da se delavce iskorišča.