Gospodarstvo

'Božičnica namesto zabave'

Ljubljana, 02. 12. 2008 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V mnogih podjetjih so se morali zaradi nastale globalne finančne situacije odpovedati pripravi prednovoletnih srečanj.

Novoletna jelka v Sydneyju
Novoletna jelka v Sydneyju FOTO: Reuters

Mnoga podjetja v mesecu decembru pripravljajo prednovoletna srečanja, ko se ob koncu leta zaposleni ob izbrani hrani in pijači srečajo s svojimi kolegi. Velikokrat so bila ta srečanja res precej razkošna. Mize so se šibile pod različnimi dobrotami, najboljše pri vsem tem pa je bilo dejstvo, da je bilo srečanje za udeležence ponavadi brezplačno.

Zdaj smo priča finančni in gospodarski recesiji. Vrstijo se odpuščanja, napovedujejo se nova. V mnogih podjetjih so se morali zaradi nastale finančne situacije odpovedati pripravi prednovoletnih srečanj, ali pa bodo morali del stroškov kriti kar zaposleni sami. Cekin.si je organizacijo prednovoletnih srečanj preveril pri dveh uspešnih slovenskih podjetjih, državnemu Telekomu in zasebni Sportini.

V Telekomu prednovoletnega srečanja za vse zaposlene na enem mestu ne bodo pripravili. "Prednovoletna srečanja zaposlenih pripravljajo sindikati po posameznih območjih. Srečanja so bila že doslej skromna in tako bo tudi letos," so povedali v Telekomu. Pojasnili so, da stroške novoletnih srečanj pokrivajo udeleženci z vstopnino in sindikati, delno pa srečanja sofinancira tudi podjetje.

Zasebno podjetje Sportina pa je bilo doslej znano po odmevnih decembrskih srečanjih. Več na cekin.si.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
03. 12. 2008 12.17
Z gretjem riti na zadnjih sedežih seveda. Ali so v krizi tudi \"naše\" Ukrajinke in Moldavke, pa ne poročajo, so se managerji odpovedali tem stroškom?
Tonček Balonček
03. 12. 2008 12.16
Namesto Audija A6 pač kupiš A4 in prišparaš za par let novoletnih zabav, ampak so šefi debeli in rabijo malo večje avtomobile...
Nekdotretji
03. 12. 2008 12.09
no,božičnca zarad tega ne bo nč večja. sam tolk da bojo rekl da so jo dal
cebelicaB
03. 12. 2008 10.35
ja res je sportina nima zabave pa tok smo se veselil...
toncek-
02. 12. 2008 17.56
prinas ko še ni bilo recesije in je bila vsaka sobota delovna večkrat še nedelja nismo imeli od firme nič sedaj še pa majn tako jamrajo da včasih misliš da bi jim moral plačo pustit pa še kaj za povrh dat člani uprave pa so si kupil 12 novih audijevA6
Braveheart
02. 12. 2008 16.41
Vsak izgovor prav pride.