Gospodarstvo

Podobnik in nadzorniki končno uskladili pogodbo

Nova Gorica, 17. 06. 2009 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drago Podobnik je novi predsednik uprave Hita. Tako so sklenili nadzorniki družbe. Pogodbo bo podpisal v četrtek, njegov mandat pa bo začel teči s 1. avgustom.

Ruleta
Ruleta FOTO: Reuters

Drago Podobnik je novi predsednik uprave Hita, so nadzorniki sklenili na današnji seji. Pogodbo, ki jo je danes uskladil z nadzornim svetom, bo podpisal v četrtek, njegov mandat pa bo začel teči s 1. avgustom.

V prvi izjavi novinarjem, je Podobnik napovedal "resno oceno stanja" v družbi, ki posluje negativno, odpuščanje zaposlenih pa vidi kot zadnjega v nizu ukrepov. Tako kot dosedanje vodstvo Hita tudi Podobnik pričakuje spremembe igralniške zakonodaje, ne le zaradi novogoriške družbe, ampak zaradi celotnega slovenskega igralništva.

Začasni prvi nadzornik Andrej Miška je prepričan, da so izbrali pravega kandidata, ki odgovarja na vse dileme Hitovega razvoja, in sicer ne le kot igralniškega centra, ampak tudi kot nosilca turizma v Sloveniji. Kot je znano, so nadzorniki Hita novega predsednika uprave izbrali že 19. maja, do zdaj pa so usklajevali njegovo pogodbo. "Usklajevali smo predvsem, kaj po mandatu in razmerja pri konkurenčni klavzuli. Pogodba je usklajena tako, da sta zadovoljni obe strani. O podrobnostih danes ne bi govoril," je povedal Miška. "Včasih traja več časa, smo se pa temeljito zmenili," je dodal Podobnik.

Zaradi načina izbire je tedaj iz nadzornega sveta odstopil Marko Jaklič, preostali nadzorniki pa so v zadnjem mesecu na več sejah z izbranim kandidatom usklajevali pogodbo o zaposlitvi.

Podobnik namerava odstopiti kot predsednik gospodarskega interesnega združenja malih igralničarjev pri Gospodarski zbornici Slovenije, še pred začetkom službe v Hitu pa se bo koncem julija iztekla njegova pogodba s portoroško igralnico, o čemer je obvestil nadzornike. Zatrdil je, da se je s Hitovimi sindikati pogovarjal, ni pa podpisal nobenega dogovora. "Od sodelovanja s sindikati in zaposlenimi si veliko obetam," je dodal.

Lahovnik opozarja

"Malo sem razočaran, kako ministri z lahkoto tako opletajo s takimi izjavami, ki ne temeljijo na dejstvih ... Najmanj kar lahko pričakujem je javno opravičilo," je dejal novi prvi mož Hita v odzivu na Lahovnikove besede.

Izbiranje novega prvega moža Hita je pred dnevi komentiral tudi gospodarski minister Matej Lahovnik. Prepričan je, da Hita ne more voditi nekdo, ki stavi le na igralništvo in ne razume, da je vloga Hita tudi vlaganje v turizem. "Od novega vodstva Hita pričakujem, da bo dalo pomemben poudarek tudi turizmu kot enem izmed stebrov razvoja Hita," je dejal minister. Lahovnik sicer konkretnega imena ni navedel, so pa mediji pred časom poročali, da naj bi Podobnika zanimal le razvoj igralniške dejavnosti v Hitu. "Če kdo razume, da je Hit samo igralni salon, se zelo moti. Nadzorni svet bo pač moral ukrepati, če strategija ne bo taka, kot mora biti," je minister poudaril, da se tudi lokalna politika ne sme igrati s Hitom.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maja08
17. 06. 2009 22.09
Kakorkoli že, že ob priimku Podobnik dobim slab filing. So družina, ki se ji ne da ukvarjati s kmetizmom v narekovajih ˝delati˝. zato so se podali v začetku v politične vode,kjer so postali pevski in podobni degeneriranc. Nato so se utapljali v Dragonji, pred tem pa so poskušali gojiti kure, pa jim je po vsem petelinjnju zmanjiklo petelinov, ki skočili na kure. Posel je propadel. Upam, da zopet kmetujejo in vodijo uspešno kmetijo, ki bo prehranila vsaj del Slovenije s proizvodi po normalni ceni. Danes ni več gospod človek s kravato, ampak človek, ki bo razmišlja v smeri, kako s svojim delom, rokami in delom nahraniti in zadovoljiti čim većji krog ljudi. G. Podoniku pa želim, da bo delal v smeri razvoja Primorske, Slovenije in ne bo podpiral lenobe kmetov, ki se jim tudi trave ne da pokosit.
fler08
17. 06. 2009 20.56
@intermedius za eno izmed novogoriških igralnic lahko potrdim, da pozna moderno igralništvo. Gostje se zabavjo, smejejo in družijo. Večina jih pride s prijatelji in čeprav igrajo za male denarje je njihov namen ta, da se zabavajo. Tko da mislim, da je to doseženo. So pa tudi gostje, ki igrajo za velike vsote...za te je to način življenja. Zelo malo je takih, ki notr hodjo zarad zaslužka. In tisti, ki so taki so slovenci, italjanska mišljenost je drugačna. Italjan pride v igralnico se zabavat, slovenec pa z željo po zaslužku.
tron3
17. 06. 2009 19.32
Za Lahovnika bi bilo najboljše da se škarij in blaga drži, ker o ostalih stvareh nima pojma, ker ljubljanska Ekonomska fakulteta je čista navadna katastrofa in resen delodajalec nobenga diplomanta od tam ne zapssli
intermedius
17. 06. 2009 13.31
Na žalost večina folka ne ve kako moderno igralništvo zgleda. Moderno igralništvo ni to, da en v noči zagoni vse svoje imetje ampak da VELIKO ljudi zapravi MALO denarja in se pri tem zabava - posledično se še VELIKOKRAT VRNE. Drugače pa je najboljši primer povezave turizma in igralništva Vegas, kjer celotna regija živi od turizma napletenega okoli igralnic.
Gox Digweed
17. 06. 2009 13.00
@laufer igralništvo je samo ena veja turizma (pustimo zdaj ob stani učinke igralništva, tako negativne kot pozitivne). Lahovnik si verjetno želi, da bi se razivjale tudi ostale veje, na pa samo igralništvo
Gox Digweed
17. 06. 2009 13.00
@laufer igralništvo je samo ena veja turizma (pustimo zdaj ob stani učinke igralništva, tako negativne kot pozitivne). Lahovnik si verjetno želi, da bi se razivjale tudi ostale veje, na pa samo igralništvo
belendra
17. 06. 2009 12.06
To su LOPOVIIIIII
laufer
17. 06. 2009 10.58
Razvoj igralništva je razvoj turizma, česar Lahovnik očitno ne razume!!!!