Gospodarstvo

Bo KAD sodeloval pri dokapitalizaciji?

Ljubljana, 20. 07. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kapitalska družba bo pred dokončno odločitvijo o sodelovanju pri dokapitalizaciji Mercatorja opravila temeljito analizo naložbene priložnosti in preučila učinek na njen portfelj.

V KAD so počaščeni, da jih je Mercator povabil k sodelovanju pri dokapitalizaciji (Foto: Barbara Snoj)
V KAD so počaščeni, da jih je Mercator povabil k sodelovanju pri dokapitalizaciji (Foto: Barbara Snoj) FOTO: Barbara Snoj

Kapitalska družba (KAD) je sicer kot eden največjih institucionalnih vlagateljev pripravljen podpreti projekte, ki so perspektivni za nadaljnji razvoj družbe in obenem zvišujejo vrednost njegove naložbe.

Nadzorni svet Mercatorja je v torek podprl predlog uprave o dokapitalizaciji družbe za 24,4 milijarde tolarjev, pri čemer je k dokapitalizaciji povabil KAD in Slovensko odškodninsko družbo (SOD), KD Group in vodilne zaposlene v Mercatorju. V KAD so zadovoljni, da jih je Mercator povabil k sodelovanju pri dokapitalizaciji družbe, saj je s tem "pokazal, da smo za družbo pomemben lastnik."

Dokapitalizacijo bo Mercator izvedel z izdajo nove emisije delnic. KAD, SOD, KD Group in vodstvo Mercatorja naj bi jih do 31. januarja 2006 kupovali po ceni 38.000 tolarjev za delnico, po 31. januarju se bo njihova cena zvišala za pet odstotkov oz. za stroške obresti. Sredstva, pridobljena z dokapitalizacijo, bo družba porabila za razvoj, med drugim tudi za naložbo, za katero je Mercator že podpisal predpogodbo z velenjsko Ero.

SORODNI ČLANKI