Gospodarstvo

Bo Hit tožil za več kot dva milijona evrov?

Nova Gorica, 24. 07. 2010 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novogoriški Hit naj bi tožil nekdanjo upravo podjetja pod vodstvom Nika Trošta, in to kar za več kot dva milijona evrov. Ta vsota naj bi namreč bila dokazljiva.

Tožbo je potrdil Drago Podobnik.
Tožbo je potrdil Drago Podobnik. FOTO: Dare Čekeliš

Novogoriški igralniški velikan Hit bo po pisanju današnjega Dnevnika v tožbi zoper nekdanjo upravo, ki jo je vodil Niko Trošt, zahteval odškodnino vsaj nekaj več kot dva milijona evrov, čeprav je tožba, ko gre za višino odškodnine, odprta navzgor. Vložitev tožbe je potrdil predsednik uprave Drago Podobnik.

Po Podobnikovih besedah je vsota nekaj več kot dva milijona evrov nedvoumno dokazljiva, v postopku pa se lahko izkaže, da je bila dejanska povzročena škoda še višja. O nadaljnjih podrobnostih tožbe Podobnik ni želel govoriti.

Prvi mož Hita je povedal še, da se odškodninska tožba nanaša le na Troštovo upravo, v kateri so sedeli še Jana Grbec (po odstopu jo je nadomestil Matija Blažič), Marjan Zahar in Nevenka Črnko, ne pa takratni nadzorni svet pod vodstvom Viktorja Barage. Zakaj je tako, Podobnik ni znal pojasniti.

Po neuradnih informacijah Dnevnika naj bi se glavnina odškodninskega zahtevka nanašala na sporne posle z načrtovano investicijo v Beogradu, kjer naj bi prek posrednika, podjetja Calpro, mastno preplačala nakup povrh vsega še nezazidljivega zemljišča.

Revizija poslov v zadnjih treh letih naj bi še pokazala, da nadzorniki s posameznimi posli, ki jih je vodila uprava, sploh niso bili seznanjeni. Sporni naj bi bili še posli v hrvaškem Umagu, bosanskem Brčkem in na Šentilju.

Januarska skupščina Hita je sklenila, da mora uprava v največ šestih mesecih vložiti tožbo za povračilo škode zoper organe vodenja in nadzora v obdobju med 1. januarjem 2006 in 30. aprilom 2009. Na avgustovski skupščini družbe se bodo delničarji seznanili z aktivnostmi in pravnim mnenjem glede utemeljenosti vložitve tožb za povrnitev škode članov prejšnje uprave.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

terminatorg
26. 07. 2010 12.11
Kaj pa kaj ona uprava Tomažič, Križman,Jamnik.. Eh,tale trojica si je šele pošteno nabasala žepe! Zdaj pa bodo HIt kupili za par € in delavce na cesto ! Že ICIT je bil ustanovljen za odtekanje velikih količin denarja,to,kar so nam prodali,pa itak nič ne dela kot bi moralo delat,sploh za take denarce,kot je HIT plačal za te njihove kao (ukradene od drugih) produkte.
HAWAIII69
26. 07. 2010 00.04
Kaj pa kaj ona uprava Tomažič, Križman,Jamnik pa tisti Roksandić?????... Sami ''poštenjaki'', a tem se pa ne bo nikoli nič zgodilo!..
alterego
25. 07. 2010 21.18
"sproščeno" so sfrčkali par miljončkov...
titovka
25. 07. 2010 19.22
hahahahahahah janšin prijatelj baraga je nedotakljiv, kot princ teme!!!!!!
gufla
24. 07. 2010 15.57
škoda,ker še tomažiča in njegovih pajdašev ne prekontrolirajo...pol bi morali odškodninsko odgovarjati za več 10 ali celo 100 MIO €,v primerjavi z njimi je bilo Troštovo gospodarjenje z družbo kaplja v morje.Številke so zagotovo precej večje,saj tudi takratni nadzzorni svet z Barago na čelu in ostala uprava niso bili nedolžni ... NAJ TA BANDA VRNE VES DENAR; KI GA JE S TOVORNJAKI ODVAŽALA IZ HITA, PA JE HIT REŠEN ! Ampak kot bi se reklo po južnjaško :sanja svinja o kukuruzui,ali kukuruz nema...
Samo.Jst
24. 07. 2010 13.13
... zdaj pa si zamislite, če bi takrat potrdili Megazabaviščni projekt... HIT, bi bil danes definitivno globoko, globoko po zemljo...