Gospodarstvo

Beograd – Portorož - Rim

Ljubljana, 09. 05. 2007 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbska letalska družba JAT bo sredi junija vzpostavila letalsko povezavo med Beogradom, Portorožem in Rimom.

JAT bo omenjena tri mesta povezoval enkrat tedensko, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). Prvi let naj bi bil 23. junija. Nosilec vzpostavitve omenjene povezave, za katero so se dogovorili danes, je družba Kompas, in sicer ob podpori vseh večjih turističnih podjetij iz Portoroža.

Letalska povezava med Portorožem in Rimom bo vzpostavljena kot redna linija, ob njeni vzpostavitvi v STO pričakujejo tudi izvedbo obsežnejše akcije tržnega komuniciranja v Rimu, katere poglavitni namen bo promocija nove letalske povezave. Večja promocija te proge bo privedla tudi do boljše zasedenosti letal, menijo. Cena povratne karte na omenjeni liniji, 200 evrov, je po mnenju STO ugodna, hkrati naj bi pripomogla tudi k uspešnosti povezave.

Direktor STO Dimitrij Piciga je ob podpisu dogovora o vzpostavitvi nove povezave izrazil prepričanje, da ta ni zadnja novost na področju letalskih povezav Slovenije s tujimi trgi letos. Ob povezavah s Kijevom, Finsko ter novo letalsko povezavo z Veliko Britanijo se z vzpostavitvijo letalske povezave z Beogradom in Rimom izpolnjuje za letos zastavljen cilj vzpostavitve petih novih letalskih povezav, je dejal.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.