Gospodarstvo

Banke upnice se z Istrabenzom še pogajajo

Ljubljana, 18. 03. 2009 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Istrabenz naj bi po neuradnih podatkih bankam dolgoval 900 milijonov evrov, pogajanja z 19 upnicami o reprogramiranju dolgov pa še trajajo.

Istrabenz nadaljuje pogajanja z 19 bankami upnicami o reprogramiranju dolgov, med njimi je tudi Unicredit Banka Slovenija. "Nagibamo se k čim boljši rešitvi, vse rešitve so še odprte, pogajanja se nadaljujejo," je danes na novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi poslovnih rezultatov, dejal prvi mož banke France Arhar.

Pogajanja se nadaljujejo, je dejal prvi mož Unicredit Banke.
Pogajanja se nadaljujejo, je dejal prvi mož Unicredit Banke. FOTO: Kanal A

V pogajanjih nastopa 19 bank na bilateralni osnovi, pri čemer ima vsaka svojo pozicijo, svoja zavarovanja, svojo analizo, je dejal Arhar. "Gledati samo nominalno številko, je zelo rizična zadeva," je menil. "Naša želja je, da bančna skupnost vidi skupne točke, kaj je tisto, kar pelje k boljšemu rezultatu oziroma optimiziranju stroškov," je poudaril predsednik uprave Unicredit Banke Slovenija.

Po njegovih besedah se pri reševanju tega vprašanja ne sme imeti pred očmi le individualen interes, ampak celo vrsto vprašanj, tudi s širšo težo. "Vsako spreminjanje terjatev bodisi v del premoženja bodisi v del kapitala pa zahteva z druge strani konsenz," je dejal.

Član uprave Unicredit Banke Slovenija Heribert Fernau pa je izpostavil, da so v banki "optimistični in obenem realistični, da to pripeljemo do pozitivnega konca v zadovoljstvo vseh partnerjev".

Rok za moratorij na plačilo posojil se Istrabenzu izteče konec marca. Po neuradnih podatkih naj bi družba dolgovala bankam 900 milijonov evrov, dolg Unicreditu pa naj bi znašal približno 140 milijonov evrov.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petdan
23. 03. 2009 16.48
Če bo šlo po ameriškem modelu, bodo davkoplačevalci dali teh bornih 900 milijonov evrov ubogim bankam, ki jih je bavčar naplahtal ...
Buena Vita
20. 03. 2009 21.20
pa so,levaki obljubljali tisoč € pokojnine in še večje plače zelo ZELO DONOSNA DELOVNA MESTA JE KRESALOVA KRIČALA;;;;PRESKRBELA JE SAMO SVOJI MAMICI DRAGA DELOVNA MESTA,PA ŽENIČKI MIKLAVČIČA,PA MOŽIČKU ORAŽMOVE,,IN VSEH NOVIH RODBINSKIH NAVEZ---V KOMISIJAH,KONTOLAJ KASIH---SPASIH ŠE KRISTUS SE ZJOKA,KO TO SLIŠI
tovarna
19. 03. 2009 10.54
kaj se imajo sploh za pogajat pobrat vse istrabenzu in bavčarju vsi so iste barabe najbolj smešno je pa to rupla in njegovo marjetico vlačijo po cajtngih zaradi ene metle bavčar pa se nam vsem reži in lepo v miru šteje svoje milijone ne vem zakaj ga ne zaprejo
andreja2008ab
19. 03. 2009 10.29
A bo ubžec bavčar pol lačen?
luciluk
18. 03. 2009 22.05
Hudo, Valant je eden največjih komunističnih kapitalistov vdržavi in sedaj ga država postavi še za nadzornika v Petrol. Tale Slovenija postaja vse bolj Bananaenija. Beda. Sedaj čist razumem A.Korošce, da nočejo imeti nič s SLO. Jaz se tudi že sprašujem Kaj sploh je SLO??????????? Za to se nismo v 90-ih borili. Zihr ne.
Buena Vita
18. 03. 2009 21.07
HE,HE,HE RDEČKARJI NE SMEJO NIČ REČ SO JIH LEDERJI TOTAL ZASUŽNJILI DENAR DAJEJO TAJKUNOM MILIJONE,IN RDEČKARJI SE UKVARJAJO Z RUPSIJEVIMI FICNIKI,KOSTI GLODAJTE RAJA ZMEŠANA LEDERČKI VAM-NAM BODO VSE POKRADLI ZELO HITIJO
Zlobcek
18. 03. 2009 21.01
kaj je zdaj raja butasta, ne boste protestiral? plače vam znižujejo pod minimalca, sedaj pa bodo še vaše otroke zadolževali da rdečim tajkunom pomagajo odplačati kredite za premoženje, ki so vam ga pokradli... pokličite vaše izvoljene predstavnike in zahtevajte preklic kakršnegakoli 'reprogamiranja' kreditov, dokler še ni prepozno! nesposobni komunajzarski tajkun-wannabeji naj propadejo, mi sposobni tajkuni že čakamo. hočem svojo razprodajo!
titovka
18. 03. 2009 19.31
POBRAT PREMOŽENJE...IN NESPOSOBNEŽE ZAPRET!!!!MALI ČLOVEK ODGOVARJA ZA VSAKI DREK...DOBI RUBEŽ ZA ENO POSRANO POLOŽNICO, ČE JE NE MORE PLAČATI...BOGOVI SO PA NEDOTAKLJIVI.....SRAMOTA.
Zlatko Gomilsek
18. 03. 2009 18.37
Vprašanje je samo eno: ALI JE V SLOVENIJI ŠE SPLOH KAJ POŠTENJA? za slovenijo in njene prebivalce tako ni nikomur več mar. Podobno kot pri Bavčarju in še mnogo slabše ( z očitno korupcijo, ki je tudi dokazljiva) se dogaja v jedrski elektrarni in vpletenimi podjetji in vodilnim osebjem.