Gospodarstvo

Banke preračunale stanja

Ljubljana, 31. 12. 2006 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Banke po vsej Sloveniji so preračunale stanja na računih svojih komitentov iz tolarjev v evre.

Obisk v poslovalnici ne bo potreben, saj bodo banke samodejno preračunale stanja na računih svojih komitentov
Obisk v poslovalnici ne bo potreben, saj bodo banke samodejno preračunale stanja na računih svojih komitentov FOTO: POP TV
Dežurni bencinski servisi po Sloveniji bodo v noči na 1. januar 2007 zaradi uvedbe evra in prilagoditve programske opreme nekaj časa zaprti. V Petrolu ob uvedbi evra načrtujejo, da bodo bencinske servise na silvestrovo nekaj minut pred polnočjo zaprli za največ 15 minut, v OMV Slovenija pa jih bodo zaprli med 23. uro 31. decembra in 1. uro 1. januarja 2007.

Banke so to izvedle samodejno po tečaju zamenjave 239,64 tolarja za en evro, zato obisk v poslovalnici ne bo potreben. Novo stanje bo vidno na izpiskih za december, ki jih bodo banke pošiljale po pošti v začetku januarja.

Banke so v noči na 1. januar 2007 najprej na vseh bančnih računih, ki se vodijo v tolarjih (transakcijski, osebni, varčevalni, rentni, depozitni, potrošniški krediti, stanovanjski krediti in drugi), obračunale in pripisale obresti. Končno stanje so zatem po tečaju zamenjave preračunale v evre.

Če ste opazili, da se je kakšna storitev ali izdelek v trgovini zaradi prihajajočega evra podražil oziroma pocenil, nam to prosim sporočite na elektronski naslov uredniki@pop-tv.si.

Poslovanje na vseh računih bo od 1. januarja 2007 naprej potekalo izključno v evrih. To velja tudi za tisti denarni promet, ki bo morebiti nastal še letos 29., 30. ali 31. decembra, a bo na računu prejemnika knjižen po 1. januarju 2007.

Občani, ki imajo na računih poleg tolarjev že zdaj tudi evre, bodo z njimi lahko razpolagali 3. januarja. Ob koncu leta bodo namreč tem stanjem pripisali obresti, nato pa jih bodo prišteli k nekdanjim tolarskim stanjem, ki jih bodo pred tem, kot omenjeno, spremenili v evrska.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.