Gospodarstvo

Tudi Banka Celje bo lahko glasovala

Celje, 28. 08. 2009 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
I.A./D.Š./STA
Komentarji
10

Celjsko sodišče je sledilo ljubljanskemu in ni ugodilo zahtevi Infond Holdinga, da se Banki Celje prepove razpolaganje z zaseženimi delnicami Mecatorja in Pivovarne Laško.

Boško Šrot
Boško Šrot FOTO: POP TV

Celjsko sodišče je včeraj izdalo sklep, v katerem je v celoti zavrnilo predlog za izdajo začasne odredbe, s katerim naj bi se Banki Celje prepovedalo razpolaganje in obremenjevanje delnic ter kakršno koli uresničevanje pravic iz delnic Mercatorja in Pivovarne Laško. Pritožbo na sklep je možno vložiti v osmih dneh na celjsko višje sodišče.

Kot je znano, je avgusta več bank prodalo zasežene delnice Mercatorja in Pivovarne Laško. Takoj po obvestilu o prodaji delnic, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, pa je odvetniška družba Čeferin v imenu Infond Holdinga od sodišča zahtevala prepoved zasega delnic iz repo pogodb do konca tožb.

Tako kot celjsko tudi ljubljansko sodišče, ki je odločalo o Novi ljubljanski banki, predvčerajšnjim zahtevi ni ugodilo.


Infond holding bo lahko glasoval

Varuh konkurence je v četrtek izdal odločbo, v kateri ugotavlja, da priglašena koncentracija družb Infond Holding, Cestno podjetje Maribor (CPM), Fidina, Koto in Pivovarna Laško ni podrejena določbam zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Infond Holding in CPM bosta lahko v ponedeljek glasovala na skupščini Pivovarne Laško.

Kot je danes na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila Pivovarna Laško, je omenjeni sklep Urada RS za varstvo konkurence (UVK) prejela danes. "Odločitev UVK pomeni, da bosta družbi Infond Holding in Cestno podjetje Maribor na skupščini Pivovarne Laško, sklicani za 31. avgust, lahko izvrševali glasovalne pravice iz svojih delnic Pivovarne Laško," so zapisali.

Pivovarna Laško je danes tudi prejela sklep Okrožnega sodišča v Celju, ki je v četrtek zavrnilo predlog Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) za izdajo začasne odredbe, da se Pivovarni Laško prepove organizacija in izvedba skupščine delničarjev, sklicane za 31. avgust.

S tem sklepom je sodišče zavrnilo tudi podredni predlog VZMD, da se na skupščini Pivovarne Laško prepove oz. z dnevnega reda umakne glasovanje o izvolitvi novih članov nadzornega sveta. Sklep je bil izdan v gospodarskem sporu, ki se pred sodiščem vodi zaradi ugotovitve ničnosti sklepov, ki so bili sprejeti na "spontani" skupščini 29. maja letos, so še zapisali v Laškem.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ekskluziv.scena
30. 08. 2009 14.18
Otroci, učite se! Če boste pošteni, ne bo nič iz vas.
eksecutor
29. 08. 2009 19.57
Glede na to da je pred 5 leti še koleke na občini štemplal, je še daleč prilezl.
8JASMIN
29. 08. 2009 08.26
NAROBE SVET V SLOVENIJI....... NIMAM BESED.... ZATO PA SMO TAKO DALEČ PRIŠLI....
Jani.
28. 08. 2009 14.04
Banda požrešna, še u zapor! Ful je pa razlika od kradljivca v raztrganih kavbojkah in kradljivca s kravato! Slednji so še večja drhal!
kitaristdule
28. 08. 2009 13.55
Saj sem ravnokar napisal zakaj se strinjam. Kredit je zavaroval z delnicami, kredita ne odplačuje, kaj torej ni jasno?
odojek11
28. 08. 2009 13.55
šrot je car :D
jagoda_fp
28. 08. 2009 13.53
Narobe!!! Vsi kei se s tem strinjate, povejte ka je v tem dobrega razen faušije nekaterih!
kitaristdule
28. 08. 2009 13.52
Kredit je zavaroval z delnicami, zdaj jih pa ne bi dal. Takole bi tudi jaz jemal kredite.
kadulja
28. 08. 2009 13.37
Tako je tudi prav. Pa še marsikomu drugemu bi moral pobrat premoženje predvsem tistim, ki so pokradli PID-e v katere so državljani vložili certifikate in na koncu ostali praznih rok.
timering
28. 08. 2009 13.27
vsi slovenci bi mogli razpolagat z njegovim premoženjem..si je pa ja nakrado tolk da nam splohb jasno ni..sramota za slovenijo da so mu to pustli...TAJKUNI