Gospodarstvo

Avtoprevozniki zahtevajo spremembe

Ljubljana, 13. 10. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor gospodarskega in interesnega združenja Transport Pintar je v DZ vložil pobudo za spremembo zakona o GZS.

Emil Milan Pintar, direktor gospodarskega-interesnega združenja Transport
Emil Milan Pintar, direktor gospodarskega-interesnega združenja Transport FOTO: POP TV

Združenje se zavzema za spremembe zakona v delu, ki določa obvezno članstvo v Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) in je pred mesecem dni v DZ že vložilo podobno pobudo, vendar je bila takrat zavrnjena, ker naj bi jo po zakonu o referendumu in ljudski iniciativi lahko vložil le posameznik oziroma združenje državljanov. Direktor gospodarskega-interesnega združenja Transport Emil Milan Pintar je tako danes kot državljan v DZ vložil drugo pobudo skupaj s predlogom sprememb zakona.

Avtoprevozniki, ki jih predstavlja Emil Milan Pintar, so vložili predlog za spremembo zakona o Gospodarski zbornici. Njihove zahteve so: članstvo naj bo v prihodnje prostovoljno in ne več obvezno, manjša podjetja pa naj imajo v zbornici večji vpliv. Če predlog v parlamentu ne bo sprejet, predlagatelji napovedujejo referendum.

Če bo DZ predlog novele zakona zavrnil, v GIZ Transport napovedujejo zahtevo po razpisu referenduma o vprašanju obveznega članstva v GZS, vendar Pintar meni, da ta ne bo potreben. Kot je pojasnil, sicer sprva res še pričakuje zaplete in nasprotovanje sprejemu zakona, vendar je prepričan, da bo na koncu predlog o prostovoljnem in ne več obveznem članstvu v zbornici vendarle sprejet.

Društvo zahteva prostovoljno članstvo v GZS

Obvezno članstvo v GZS že dolgo povzroča nezadovoljstvo, zlasti med malimi in srednje velikimi podjetji. V GIZ Transport trdijo, da GZS ne usklajuje več interesov svojih članov ter jih ne zastopa pred vlado in državo. Sistem zbornične organiziranosti ne ustreza več potrebam sodobnega podjetništva, najslabše razmere pa so na področjih, kjer je število gospodarskih subjektov v preteklosti najhitreje naraščalo. Tako področje je tudi cestni prevoz blaga. Rešitev vidijo v spremembi načela obveznega članstva v GZS v prostovoljno.

Če vloženi predlog za spremembo zakona ne bo sprejet, predlagatelji napovedujejo referendum (Foto: Dare Čekeliš)
Če vloženi predlog za spremembo zakona ne bo sprejet, predlagatelji napovedujejo referendum (Foto: Dare Čekeliš) FOTO: Dare Čekeliš

Po podatkih državnega zavoda za statistiko je bilo leta 2001 v Sloveniji registriranih 50.401 tovorno vozilo in 31.215 prikolic, ki so skupaj prepeljali 120 milijonov ton blaga oz. 88 odstotkov vsega kopenskega tovora. Avtoprevozniki so lahko samostojni podjetniki, družbe z omejeno odgovornostjo ali pa delniške družbe in tako včlanjeni v dve različni zbornici: Obrtno zbornico Slovenije ali GZS. Delitev prevoznikov na dve zbornici se zdi GIZ Transport povsem neustrezna, ker pa zbornico, ki bo zastopala njihove interese, potrebujejo, v združenju predlagajo prehod s sedanjega principa obveznega članstva v zbornicah na prostovoljno.