Gospodarstvo

7. pomol brez Luke Koper

Koper, 14. 10. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Luka Koper je prodala svoj lastniški delež in se tako po treh letih umika s tržaškega sedmega pomola.

V Luki Koper niso hoteli izdati, koliko so s prodajo iztržili
V Luki Koper niso hoteli izdati, koliko so s prodajo iztržili FOTO: 24ur.com

Luka Koper se umika s sedmega pomola, ki ga upravlja družba Trieste International Conteiner Terminal (TICT). Luka Koper je namreč solastnici TICT, družbi T.O. Delta Spa iz Livorna prodala svoj 70-odstotni lastniški delež. Glavni direktor Luke Koper Bruno Korelič ni hotel povedati, koliko so s prodajo iztržili, dejal je le, da niso nič pridobili niti izgubili.

Luka Koper se s sedmega tržaškega pomola in družbe TICT umika, ker so imeli od začetka delovanja TICT težave s tržaško politiko. "Jasno nam je bilo rečeno, da Slovenci ne moremo upravljati srca tržaškega pristanišča," je povedal Korelič in dodal, da nad odločitvijo v Luki niso razočarani. Razočarani so le zaradi odnosa Trsta in tržaške politike do Slovenije in Slovencev. Korelič je prepričan, da so izbrali pravi trenutek za prodajo svojega deleža livornskemu partnerju, saj so ocenili, da ne bi bilo smiselno čakati do leta 2007, kot je zapisano v pogodbi med obema družbama.

Luka Koper je prodala tudi svoj 50-odstotni lastniški delež v družbi Adria Distripark družbi Auta Marocchi Spa, ki se ukvarja z distribucijo proizvodov zabavne elektronike, ki prihajajo na tržaški sedmi pomol.