Gospodarstvo

1001 cvet v roke Žita

Ljubljana, 02. 03. 2009 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družba Žito je prevzela proizvodnjo in trženje programov blagovnih znamk 1001 cvet, Maestro in Zlato polje. Prevzeli so tudi odgovornost za 96 zaposlenih delavcev.

Žito
Žito FOTO: Kanal A

S 1. marcem je družba Žito prevzela proizvodnjo in trženje programe blagovnih znamk 1001 cvet, Maestro in Zlato polje, za nakup katerih se je konec novembra lani s podpisom pogodbe dogovorila z dotedanjim lastnikom znamk in proizvodnih programov Drogo Kolinsko, so danes sporočili iz Žita.

Žito je tako marca prevzelo omenjene blagovne znamke, vseh 96 zaposlenih na programih čajev, riža in mlevskih izdelkov ter začimb in začimbnih mešanic ter ustrezna poslovna sredstva na lokaciji v Gradišču pri Kozini in v proizvodni enoti v Izoli.

Z nakupom programov čajev, rižev, mlevskih izdelkov, začimb in mešanic je Žito naredilo nov korak k realizaciji poslovne strategije, navajajo v družbi. Z novimi programi bo pomembno dopolnilo obstoječi proizvodni program s komplementarnimi skupinami prehrambnih izdelkov in naredilo korak k razvoju podjetja s proizvodnimi programi, ki niso vezani na pekarsko dejavnost.

Droga Kolinska je prodajo omenjenih blagovnih znamk najavila že aprila lani. Takrat so v družbi ugotovili, da ne razpolagajo z dovolj sredstvi za zagotovitev dolgoročne prihodnosti vseh svojih proizvodnih programov in blagovnih znamk.

Poleg programov blagovnih znamk 1001 cvet, Maestro in Zlato polje je Droga Kolinska prodala tudi programe pod blagovnimi znamkami Regina, Royal, Kremin, Sladki prah in Citronka (prevzela jih je družba Dr. Oetker Slovenija), program žitnih kosmičev blagovne znamke Čoko in Čokolešnik (prevzela jih je hrvaška družba Podravka iz Koprivnice) ter program vložene zelenjave in omak, ki se prodajajo pod blagovnimi znamkami Droga, Tomatina in Argo (prevzela jih je družba Orka iz Ljubljane).

Prihodke od prodaje proizvodnih programov bo Droga Kolinska uporabila za naložbe v osrednje proizvodne programe in zmanjšanje zadolženosti skupine.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kurator
02. 03. 2009 18.51
Igor, naj te doleti rak na testisih.
matjazr7
02. 03. 2009 18.18
Upam, da boste začeli delati tudi Maestro delikatesno gorčico, ker jo že pogrešam. OK, sem našel eno trgovino s staro zalogo in sem si naredil rezervo, ampak ta bo čez najkasneje pol leta pošla, tako da upam, da bo Žito to proizvajalo še naprej. Kolinske in Droge pa kmalu ne bo več. Saj so vse blagovne znamke prodali. Cockto še imajo? "Prihodke od prodaje proizvodnih programov bo Droga Kolinska uporabila za naložbe v osrednje proizvodne programe" - in kaj je osrednji proizvodni program? Bavčarjev prevzem Petrola?
ateistek
02. 03. 2009 17.39
Še dobro, da se Bavčar ni dokopal še Žita in tudi njega uničil.