Golf

Gallacher: To je 12 najboljših Evropejcev …

London, 28. 08. 2012 21.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji kapetan evropske Ryder cup ekipe Bernard Gallacher je izbor Joseja Marie Olazabala označil za perfektnega in dodal, da je izbral resnično 12 najbolj kakovostnih igralcev na stari celini.

Jose Maria Olazabal je po prepričanju Gallacherja izbral perfektno dvanajsterico.
Jose Maria Olazabal je po prepričanju Gallacherja izbral perfektno dvanajsterico. FOTO: Reuters

Golfska Evropa je zadovoljna z izborom dvanajsterice, ki se bo konec meseca septembra zoperstavila ameriški zasedbi v bitki za prestižni Ryderjev pokal. Kapetan Jose Maria Olazabal je že v nedeljo določil deseterico potnikov, v ponedeljek pa je posebni povabili izročil Ianu Poulterju in Nicolasu Colsaertsu. Številni so bili sicer prepričani, a bo eno posebno povabilo podelil izkušenemu Ircu Padraigu Harringtnu, a se je odločil drugače. Nekdanji kapetan evropske ekipe Bernard Gallacher je njegov izbor in odločitev komu dodeli vabila označil z oceno perfektno.

"Zelo močna zasedba. To je 12 najboljših igralcev Evrope. Perfektno,“ je dejal Gallacher in nadaljeval: "Niti z enim samim izborom me ni presenetil. Jose Maria je tudi v bitki za posebni povabili opravil izjemen posel. S tem je vsem sporočil, da ga zanimajo le igralci s svojim golfskim stilom.“