Golf

Ekhsibicija kot je še ni bilo: Tiger se bo udaril z Roryjem

Orlando, 19. 08. 2012 22.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški golfski as Tiger Woods bo 29. oktobra na Kitajskem odigral ekhsibicijski dvoboj z zmagovalcem zadnjega majorja Roryjem McIlroyjem. Odigrala bosta 18 lukenj.

Golfski navdušenci mrzlično pričakujejo mesec oktober, ko se bosta na Kitajskem v medsebojnem obračunu pomerila Tiger Woods in zmagovalec zadnjega majorja letošnje sezone Rory McIlroy. Izkušeni Američan se bo s 23-letnikom pomeril na Kitajskem, in sicer na igrišču Lake Jinsha International Golf Club. Po zadnjih podatkih bo obračun na sporedu 29. oktobra, torej teden dni zatem, ko se bosta oba v Aziji udeležila dveh različnih turnirjev.

Rory McIlroy
Rory McIlroy FOTO: Reuters

Takoj po zmagi Severnega Irca na PGA Championshipu so številni golfski strokovnjaki začeli vleči vzporednice med njim in zmagovalcem 14 majorjev Woodsom. McIlroy je namreč zadnja dva tekmovalna dneva na otoku Kiawahi povsem dotolkel izkušenega Američana, ki bo tako imel priložnost, da ga sedaj premaga v neposrednem dvoboju. "Utegne biti zelo zabavno. To bo prvič, da bom s Tigerjem počel kaj takšnega," je potem, ko je postalo jasno, da bo prišlo do medsebojnega dvoboja, dejal McIlroy.