Golf

Daniel, Andrej in Janez sedmi na Portugalskem

Algarve, 03. 12. 2010 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Besedilo in foto: Mirko Kunšič
Komentarji
0

Medtem, ko je slovenska igrišča te dni zasipaval sneg in jih naganjal v zimsko spanje, je bilo središče evropskega golfa na obali Atlantika. V portugalskem resortu Algarve, točneje na igrišču Ocean Vale de Lobo.

A na tokratnem, že osemnajstem ekipnem evropskem prvenstvu učiteljev golfa, članov PGA Evrope, je močno deževje sivilo lase direktorju turnirja.

Upoštevali so le tri odigrane kroge igrišča v treh dnevih, ki ima z belih udarjališč par 72. A mati narava je že drugi dan poskrbela, da so dva para 5 skrajšali v par 3 in dobili igrišče s parom 68.

Na turnir, ob močni medijski podpori in uglednih sponzorjih, z nagradnim skladom 35 tisoč evrov, zmagovalcem gre nagrada 6000 evrov, je prišlo 26 tričlanskih ekip iz vse Evrope.

Kronist turnirja je na uradni spletni strani zapisal, da je udarec prvega dneva dosegel Janez Grilc, PRO iz Arboretuma. Par 3, dolg 144 metrov je opravil z asom ali hole in one. Janez je z enim udarcem spravil žogico v luknjo.

»Razumljivo sem vesel tega udarca in tudi igre. To je moj drugi hole in one, odkar igram golf. Vsak dan sta za rezultat štela najboljša dva rezultata ekipe,« je dejal Leščan.

V ekipi je bil opažen in spoštovan tudi Daniel Kraljič, ki ga je tamkajšnji kronist prekrstil v Dany in zapisal, da ga ni Proja med nastopajočimi, ki bi se tolikokrat uvrstil na te turnirje, kot se je ta odlični igralec iz Slovenije.

Slovenski proji, pot na Portugalsko so si s turnirji letošnjega Telemach toura zaslužili, Daniel Kraljič, Janez Grilc in Andrej Kraljič, so bili po prvem dnevu, z osmimi udarci nad parom igrišča, na 18 mestu.

Že prvi dan so Angleži, z osmimi udarci pod parom igrišča opozorili nase, drugi so bili Škoti, tretji pa Francozi.

Drugi dan je dež že krojil usodo turnirja, a danskega Proja to ni prav nič zmotilo, da ne bi ekipo spravil po drugem dnevu na tretjo mesto. V vodstvu so ostali Angleži, le za udarec so zaostajali Francozi. Andrej in Daniel Kraljič sta oba igrala 3 pod parom in to je ekipo dvignilo na 12. mesto.

Tretji dan, v torek se je kljub kislemu vremenu nasmeh najbolj širil na obrazu Angleža Davida Schacklady, ki je največ prispeval k zmagi ekipe in postal tudi najboljši igralec turnirja. Tudi Irci so igrali odlično. Z odličnim rezultatom 66 je sijal od zadovoljstva tudi Daniel Kraljič, le udarec več je naredil Andrej Kraljič. Ekipa je pristala na 7 (!) mestu in si ga s 418 udarci delila še z ekipo Norveške in Wellsa.

Mati narava je imela na Portugalskem zadnjo in dokončno besedo. Ni omogočila, da bi vsi PRO-ji odigrali regularno tudi četrti dan, zato so prvenstvo v sredo (danes) prekinili in upoštevali rezultate prvih treh dni.

Angleških minus 14 udarcev, ali skupno 402 udarca v treh dnevih, je bilo dovolj za zmago in nagrado. Najbolj žalostni so bili Francozi, ki so zaostali le za štiri udarce. S Škoti so si delili drugo mesto. Vseeno so oboji dobili vsak po 4500 evrov. Četrti so bili Irci s 410 udarci, peti mesti sta šli ekipam Španije in Nemčije.

In nato so tu že trije najboljši slovenski proji. Edini igralec s hole in one na turnirju; Janez Grilc, Daniel Kraljič z najboljšim rezultatom dneva 66 in Andrej Kraljič, ki je zadnja dva dneva igral obakrat pod parom igrišča.

Bogdan Palovšnik, predsednik PGA Slovenije, ki je skupaj s sekretarjem Romanom Slekovcem odpotoval na obalo Atlantika je dejal, da je po letu 2004 to najboljša uvrstitev na tem ekipnem evropskem prvenstvu PGA Europe.

Mi dodajamo, več kot dobra popotnica za leto 2011 !

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.