Črna kronika

Zapeljal na nasprotni pas in trčil v drugo vozilo, poškodovanih šest oseb

Koper, 02. 09. 2024 09.29 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti PU Koper so bili obveščeni o prometni nesreči pri naselju Obrov, v kateri sta se dve osebi huje poškodovali, štiri osebe pa lažje. Dve osebi so gasilci s tehničnim posegom rešili iz vozila, eno huje poškodovano osebo je helikopter odpeljal v UKC Ljubljana. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški z vozilom zapeljal na nasprotni pas in čelno trčil v drugo vozilo.

Kot so sporočili iz PU Koper, so bili v petek ob 14.21 obveščeni o prometni nesreči pri naselju Obrov, v kateri je bilo poškodovanih šest oseb, od tega dve huje. Zaradi prometne nesreče, je bila na tem delu cesta zaprta več kot tri ure. 

Policisti so na kraju ugotovili, da je 59-letni državljan Italije vozil osebni avtomobil iz smeri Podgrada proti Kozini in pred naseljem Obrov zapeljal na nasprotno smerno vozišče, ob tem pa čelno trčil v 35-letnega državljana ZDA. V nesreči sta se huje poškodovala povzročitelj nesreče in 56-letna sopotnica, voznik in trije sopotniki iz drugega avtomobila pa so bili lažje poškodovani. Pri reševanju so posredovali tudi gasilci, ki so s tehničnim reševanjem iz vozila rešili dve ukleščeni osebi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

59-letni povzročitelj nesreče je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana, ostali pa so bili z reševalnimi vozili odpeljani v bolnišnico Izola. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.