Črna kronika

Zabodel 79-letnico in pobegnil, Policija ga išče

Ribnica, 03. 10. 2024 09.52 | Posodobljeno pred dvema minutama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V stanovanju ene od večstanovanjskih stavb na območju Ribnice so našli mrtvo 79-letno žensko. Policisti so truplu odkrili sledi nasilnega dejanja z ostrim predmetom. 48-letni osumljenec je na begu.

48-letni osumljenec
48-letni osumljenec FOTO: PU Ljubljana

Ribniški policisti so obvestilo prejeli v sredo zvečer okoli 19. ure. Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja ter zavarovali dokaze. Kot so sporočili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. Še vedno tudi poteka iskanje znanega osumljenca, ki je z ubito 79-letnico v sorodstvenem razmerju.

Gre za 48-letnega moškega, visokega med 170 in 175 centimetrov, srednje čokate postave, kostanjevo rjavih, deloma sivi las. Nosi korekcijska očala, kako je oblečen ni znano, dodajajo policisti, ki javnost prosijo za dodatne informacije, vendar hkrati opozarjajo, da gre za nevarno osebo. "Zato opozarjamo vse, naj ob morebitnem srečanju ne poskušajo z njim vzpostaviti kontakta. Oddaljite se na varno razdaljo, ter o tem takoj obvestite policijo na številko 113."

Vse ki bi imeli kakršne koli druge informacije o iskani osebi pa naprošajo,  da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, ali pokličejo na interventno številko 113, lahko pa tudi anonimno na telefon 080 1200.