Črna kronika

Za posledicami nesreče pri Kubedu umrla še 67-letnica

Koper, 30. 09. 2024 12.30 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila v soboto pri Kubedu, je zdaj v bolnišnici umrla tudi 67-letna državljanka Italije, so sporočili s PU Koper. Bila je sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je vozil 55-letni državljan Italije, ki je že na kraju nesreče podlegel poškodbam. Policisti bodo zoper 19-letnega povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V soboto ob 17.10 je bil OKC PU Koper obveščen o hujši prometni nesreči z udeležbo treh osebnih vozil na cesti med Rižano in Kubedom. 

Policisti so z ogledom ugotovili, da je 19-letnik iz okolice Pirana, sicer voznik začetnik, vozil osebni avtomobil Audi S3 iz smeri Kubeda proti Rižani. Ko je pripeljal do odseka ceste, kjer vozišče poteka v blagem preglednem desnem ovinku po rahlem klancu navzdol, hitrosti vozila ni prilagodil svojim sposobnostim, zaradi česar je s kolesom najprej trčil v obcestni robnik, nato pa drsel po varnostni ograji ob desnem robu vozišča, kjer je nato vozilo začelo bočno drseti v levo na nasprotno vozišče. Tam je trčil v osebni avtomobil Citroen C1, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno vozil 55-letni italijanski državljan. 

Po trčenju je Audi S3 obrnilo okoli osi, iz sprednjega dela vozila je odtrgalo motor, samo vozilo pa je dignilo v zrak in ga odbilo v sprednji del osebnega avtomobila Suzuki Vitara,  ki ga je iz smeri Rižane proti Kubedu pravilno pripeljal 60-letni moški iz okolice Kopra. Pri tem je od vozila Audi S3 odtrgalo sprednji del z osjo. Ta je obstal na sredini vozišča, preostanek vozila pa je odbilo na travnato površino ob vozišču. Citroen C1 je po nesreči odbilo v desno na travnato površino izven vozišča. Pri tem je sprednji del vozila zagorel, pogasili pa so ga gasilci PGB Koper in policist PPP Koper. Avtomobil Suzuki Vitara je po nesreči obstal na levem prometnem pasu. 

V prometni nesreči pri Kubedu sta umrli dve osebi.
V prometni nesreči pri Kubedu sta umrli dve osebi. FOTO: Gasilska brigada Koper

55-letni voznik Citroena C1 je zaradi poškodb v prometni nesreči umrl na kraju. Njegov sopotnica, 67-letna državljanka Italije je bila hudo telesno poškodovana in je danes umrla v bolnišnici, so sporočili s PU Koper.

19-letni voznik Audija S3, ki je povzročil prometno nesrečo, se je lažje poškodoval, njegova 19-letna sopotnica pa je bila hudo telesno poškodovana. 60-letni voznik vozila Suzuki Vitara je bil lahko telesno poškodovan, njegova 59-letna sopotnica pa je bila hudo telesno poškodovana. 

Poškodovane so z reševalnimi vozili odpeljali v izolsko bolnišnico. Cesta je bila za promet zaprta do 22. ure. 

Policisti bodo zoper 19-letnega povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu Kazenskega zakonika, so še zapisali na PU Koper.