Črna kronika

Za lase jo je vlekel po tleh in ji grozil s smrtjo

Slovenj Gradec, 25. 03. 2010 12.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

28-letnik je svoje pet let mlajše dekle pred očmi njunega malčka pretepal, žalil, vlekel za lase in ji grozil, da jo bo ubil. Policisti so ugotovili, da je nasilje nad 23-letnico trajalo že dolgo.

Prestrašena ženska
Prestrašena ženska FOTO: iStockphoto

S slovenjgraške policije so nam sporočili, da so morali v torek okrog 20. ure posredovati v primeru družinskega nasilja. Dobili so namreč klic, da je 28-letnik pretepel in žalil svojo 23-letno zunajzakonsko partnerico.

Ta je uspela pobegniti k sosedi, od koder je poklicala na pomoč, vendar šele po tem, ko je nanjo kričal, jo žalil, ji grozil, da jo bo ubil, nato pa z njo tudi fizično obračunal. Za lase jo je vlekel po tleh, jo večkrat brcnil in jo klofutal. Ženska je na srečo utrpela le lažje poškodbe. Vse to pa se je dogajalo pred njunim 15 mesecev starim sinom.

Policisti so ob prihodu ugotovili, da se žrtev še vedno skriva pri sosedi, moški pa je medtem izginil. Po zbiranju obvestil so ugotovili, da je svojo partnerico že dlje časa poniževal in pretepal, zato so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, proti njemu pa bodo podali tudi kazensko ovadbo.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

povodec
26. 03. 2010 14.56
DEJSTVO: To je nenormalno... kaznivih dejanj je DEFINITIVNO v enem takem primeru več, kar pa te lahko pripelje do zapora po mojem najmanj kakih 3 let in velikih denarnih kazni,, Resnico pa definitivno veta oz. vejo samo tisti ki so bili v času dogajanja neposredno tam,.. če jo je vlekel za lase se je gotovo drla na glas in so definitivno sosedi slišali torej je že nazunaj prebrane zgodve razvidno da ima oškodovanka verjetno tudi priče.. ŽALOSTNO,..
Francek62
26. 03. 2010 14.52
Babe se pač na barabe lepijo, ko pa jih dobijo, je pa panika...
mjolnir
26. 03. 2010 12.55
Če nisem za pretepanje žensk, tudi tistih ki prevarajo, še ne pomeni da sem strpen ali odpuščajoč!
mjolnir
26. 03. 2010 12.53
mebik Tudi jemanje pravice v svoje roke, pa ti povem da bi se krvavo maščeval če bi nekdo komu mojemu storil kako silo! In žaljenje je na vsakem koraku...si kdaj slišal da je nkedo nekogar tožil ker ga je užalil zaesbno? Kam bi pa prišli? Drugo je v javnosti, preko medijev itn Ni strpmnost za prešuštvo! To ni homoseksualnost kjer se tak rodiš in nikomur ne škoduješ! Če ti pač imaš razumevanje za prevaro, morda celo ker si sam temu nagnjen, jaz ne! Kdo je sploh rekel da sem "strpen"?? Zakaj bi bil strpen če si izdan? Kakšna je to"strpnost"???
saintjozef
26. 03. 2010 12.51
Še so jamski ljudje v 21 stoletju. Žalostno.
mebik
26. 03. 2010 12.47
prefinjeno zagrenjevanje življenja ???!!! a to pa torej je strpnost ?
mebik
26. 03. 2010 12.39
sem v celoti pričakoval, da bo moje sporočilo napačno intepretirano. p.s. -> tudi žaljenje je kaznivo dejanje (158. člen KZ, 160. člen KZ)
mjolnir
26. 03. 2010 11.57
Mi lahko poveste ZAKAJ ste zbrisali moj odgovor določenemu primitvcu??? Vi že veste kateri tako kot on!
mjolnir
26. 03. 2010 11.44
mebik Nasilje je tudi prevara, če je že verbalno nasilje nasilje! Pravice da nekogar užališ če te je izdal, ti noben ne more kratiti! Ni pomebno ali je preverant moški ali ženska, vsak si zasluži da se ga ošteje in tudi mu morda zagreni življenje po tem(npr če je ločitev na sodišču itn). To tvoje zveni kot nek "pamflet za pravice goljufov". Danes ko katoliška diktatura večinoma nima moči in ločitev ni prepovedana ni nobenega razloga za prevaro, lahko pošteno prizna da ljubi drugega/drugo in to je razumljivo, ter NI noben napada na partnerjevo dostojanstvo. Kaj bi lahko onemogočalo nekomur da prizna(če se gre za nasilnega moža, potem je itak bolj pametno da beži od njega, kajti če ga vara bo zanjo še huje). In to z "lastnino" je zlajnana floskula ki nima nobene osnove....torej, nisem lastnina zato lahko spim z drugim(NI pomebno ali se gre za moškega in žensko, OBA sta enako odgovorna, zato ne prensem ko feministke iz tega delajo neko dramo češ "lastninjenje žensk"). Če govorim o sebi ne vidim razloga zakaj mi v taki situaciji partnerica ne bi mogla tega povedati, in tudi ne vidim razloga zkaj bi to mirno požrl! Kaj je "ekonomsko nasilje"?? Če ima pravno osnovo naj me toži za vzdrževanje! Če nima, menda ne bo računala na mojo prostovoljno pomoč, tu so sodišča, naj toži! Če pa se mi ne bi dalo ubadat z prefinjenim zagrenjevanjem življenja, bi jo preprosto odignoriral, v primeru zakona samo preko odvetnima in kje ne bi več poznal! Tvoj poziv k strpnosti do prevarantov(SPET- moških ali ženskih) se mi zdi ravno tako ogaben kot tile tuki ki menijo da jo ma pravico pretepati "če ne uboga"
mebik
26. 03. 2010 11.10
ob tem tvojem komentarju uporabnik "kajnej" ME JE SRAM, DA SEM MOŠKEGA SPOLA !!!!!! žal, narobe so te učil, in to je glavni problem vsega nasilja na svetu !!!
mebik
26. 03. 2010 11.04
mjoInir, veš, nekateri ljudje varajo z razlogom drugi brez razloga! In niti tiste ki varajo brez razloga nimaš pravice verbalno napadati. Nasilje v družini ni samo fizična sila in telesne poškodbe, še zdaleč ne, tukaj je še verbalno nasilje in ekonomsko nasilje! Ljubezni ne moreš kupiti, ljubezen je ali pa je ni ! Zaljubiti se je najenostavnejše - ljubezen vzdrževati je pa drug svet !! Če je razlog, da te nekdo vara - potem ga sam predobro poznaš ! Če ni razloga-potem se obrneš in greš (brez besed in brez žaljivk) ! ....torej brez nasilja.... vendar za veliko,veliko večino ljudi je tak pristop umetnost, za katero nimajo talenta !
kajnej
26. 03. 2010 10.54
jaz bom svojga sina tut ucu da se ne sme pustit takim pra...cam kr naj ji da vedet kdo je glavni!!!mene so ucil da mors takoj na zacetku veze zensko spravt u podrejen položaj k ce ne je brez veze in pol dobi krila
mjolnir
26. 03. 2010 10.38
SANJA Strinjam se! Taki se izven hiše obnašajo pohlevno, ne samo da se ne upajo fizično spraviti nad moškega, celo verbalno se ne branijoniti ne postavijo zase! Vem par tkih primerov mehkužcev, ki so drgač ponižni in prestrašeni kjerkoli, pol pride domov in se znese nad edino osebo nad katero si upa. Kdaj bo že nehal ta neumen stereotip da samo mišičnjaki in mačoti pretepajo ženske, medtem ko tihi, introvertirani, pohlevni špeglarji vedno veljajo za nežne in razumevajoče? Pri moških je tudi fizična moč, agresivnost zelo pomebna za samopodobo, in če je on postaven in ma "jajca" in se ne boji postavit zase verbalno, fizično ali kakorkoli drugače nima nobene potrebe po spravljanju nad šibkejšega. Dedek mi je vedno govoril, da če udarišžensko da nikoli ne boš PRAVI moški.
mjolnir
26. 03. 2010 10.27
Kaj mate brisat!!! Kot sem rekel, za prevaro ni izgovora, a tudi za tako reakcijo ne! Užaliti tisočkrat, izreči najbolj krute besede in žaljivke, preklinjat jo, povedat ji vse najgršega in ogabnega brez zadržkov, nato jo vreči ven in ji še probati zagrenitiživljenje na kak inventiven a prefinjen način. Za nasilje ni razloga, razen drugo nasilje, kolikor vema tud če ga je varala, ga ni udarila ali poskusila zabosti.
SANJA31
26. 03. 2010 09.05
Mislim,da je tip totalna reva,da se spravlja na žensko.Spravi naj se na moškega....to si neupa ker bi se verjetno podelal v hlače,ker je navadna reva.Ženska pa pač verjetno nima kam in to prenaša.Žalostno vendar to se dogaja v full družinah
mebik
26. 03. 2010 09.03
očitno je imel tip res pravo vzgojo v svoji mladosti,pohvala staršem tako se to dela!!! ženske je treba pretepat, če ne ubogajo!!!! Halooooooo! pa kaj ste bedaki, očitno ste!
mebik
26. 03. 2010 08.58
svašta, Bodybuilder55, svašta,....!
Pungi Denis
26. 03. 2010 08.23
...opravičila za nasilje nad ženskami ni !!!
Socialisti?ni kulak
25. 03. 2010 23.05
no torej ga je prevarala, al kot piše eden spodaj se po SMS dogovarjal, da bi ga rada prevarala. kot moški j orazumem, da če ima takega bednika, da si želi bol jnežnega moškega, ki jo bo božal, ljubil in jo imal rad. kaj bi nardili vi če bi imeli izbiro med tipom ki vas pretepa , čeprav ne kadi in ne pije in je ah in oh, in enim tipsonom, ki vas bo imel rad, bil nežen z vami, ko ga boste preverali, pa vam bo pvoedal, al to lahk tolerira al, ne in povedal pričakvoanja, da se to neha, ali če ne bi tega prenesel preprosto vložil ločitev in rekel adijo.....nikakor ne glede na to, kaj ej ženska naredila to ravnanje bednika nekadislkega ni sprejemljivo, tu je toleranca nič, ne obstaja pravica do klofute prevaranega može. res ne.
Kimberley-Echo
25. 03. 2010 23.00
Ker je tak junak ni čudno, da ga je varala. Ampak nasilje ne rešuje ničesar. Sploh pa, zakaj ne objavljajo imen takih norcev, da vsi izvedo tam okoli kdo je to?! Prepoved približevanja? Zgodba se bo slejkoprej ponovila do mogoče tragedije, potem bodo pa vsi govorili kako je to mogoče.