Črna kronika

Voznica z avtomobilom zapeljala na tirnice, vanjo trčil potniški vlak

Ljubljana, 15. 12. 2022 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Zaloški cesti je prišlo do hujše prometne nesreče. Voznica osebnega avtomobila je v trenutku, ko je po progi pripeljal potniški vlak, zapeljala na tirnice. Po prvih podatkih PU Ljubljana se je v nesreči poškodovala le voznica, ki so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Kako resne so njene poškodbe, za zdaj še ni znano. Zaradi trčenja na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice je dlje časa veljala popolna zapora cestnega in železniškega prometa.

Železniški tiri
Železniški tiri FOTO: Shutterstock

Voznica osebnega vozila je po prvih podatkih nekaj pred 20. uro pri zavijanju z Grablovičeve ulice levo na Zaloško cesto med spuščenima zapornicama zapeljala na tire, ko je po progi v smeri centra Ljubljane pripeljal potniški vlak in trčil vanjo.

Na kraju nesreče so posredovali reševalci in ljubljanski gasilci, ki so iz vlaka evakuirali potnike, voznico pa so iz pločevine rešili s tehničnim posegom. Strojevodja in ostali potniki na vlaku niso bili poškodovani, poroča Uprava za zaščito in reševanje, tudi na Policija pa so nam potrdili, da je bila po prvih podatkih v nesreči poškodovana le voznica, ki so jo prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Kako resne so njene poškodbe, za zdaj še ni znano.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče sta bila na tem delu ovirana tako cestni kot železniški promet, so nam še sporočili s PU Ljubljana.