Črna kronika

Vlekel jo je po hiši in pretepal

Trebnje, 02. 03. 2010 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

36-letnik iz okolice Trebnjega je že več let nasilen do svoje žene. Muči jo psihično in fizično. Žena se je tokrat prvič odločila, da poišče pomoč in prijavi nasilneža.

Žrtev je tokrat spregovorila o nasilju .
Žrtev je tokrat spregovorila o nasilju . FOTO: iStockphoto

Trebanjski policisti so obravnavali nasilje v družini. Ugotovili so, da 36-letnik že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo ženo, ki zaradi strahu še ni poiskala pomoči. V nedeljo zvečer sta se zakonca sprla, moški pa je svojo ženo žalil in vpil nanjo. Nato se je odločil, da bo z ženo še fizično obračunal.

Zagrabil jo je za lase in jo vlekel po hiši. Z drugo roko jo je udarjal po glavi in telesu. Žrtev je nemočno obležala na tleh, nasilnež pa je s pretepanjem nadaljeval in jo brcal. Za nekaj ur je prenehal z nasiljem, nato pa se je nasilje ponovilo. Vlekel jo je za lase, jo vrgel na tla in jo znova vlekel po hiši. Ženska je takrat uspela pred možem pobegniti. Zbežala je na policijsko postajo, kjer je prosila za pomoč. Takrat pa so policisti zagledali njenega moža, ki se je z osebnim vozilom pripeljal pred postajo. Policisti so takoj ocenili, da je 36-letnik opit, opazili pa so tudi, da je zelo nevarno vozil. Odredili so test alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 1,06 miligrama alkohola. Zaradi teh ugotovitev so ga policisti pridržali.

Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje svoje žene, so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja ženi. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini bodo policisti osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, so še sporočili.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

urib
03. 03. 2010 13.17
nadaljevanje zgodbe bo pa tako: Malo se bosta pobotala, na sodišču pa bo rekla, da je ni tepel ampak samo zmerjal. Stvar zaključena do naslednjega pretepa. Upam, da ne bo tako, ampak poznam primere, ko je bilo tako.
prekmurec35
03. 03. 2010 13.06
Zagrabil jo je za lase in jo vlekel po hiši. Z drugo roko jo je udarjal po glavi in telesu. Žrtev je nemočno obležala na tleh, nasilnež pa je s pretepanjem nadaljeval in jo brcal. Za nekaj ur je prenehal z nasiljem, nato pa se je nasilje ponovilo. Vlekel jo je za lase, jo vrgel na tla in jo znova vlekel po hiši... Naj mi nekdo pove če si takšni in ni jih malo, zaslužijo ukrep prepovedi približevanja.Zapret bi ga mogli za 20.let.
grana
03. 03. 2010 10.43
Spomnim se kot otrok od naše bajte naprej je v vasi vsak moški tepel svojo partnerko in zakaj so to prenašale, zakaj jih niso ovadile? Preprosto-ženska je delala na kmetiji, skrbela za otroke in ker ni imela prihodkov, je bila odvisna od moža. Bila je prisiljena živet z nasilnežem, ker ni imela finančnih sredstev, da bi preživljala sebe in otroke. Mislim, da se zgodovina nasilja ni kaj dosti spremenila. Razlika je samo v tem, da je sedaj večina žensk finančno stabilnih, ker so zaposlene in imajo možnost izbire. Torej če se dogaja nasilje, se lahko ženska v današnjih časih odloči, da bo naredila konec in zaživela normalno življenje, kar pa jim na žalost v velikih primerih ne uspe. Kajti nasilnim partnerjem ne dopušča ego, da bi ga ženska zapustila in izvrši najbolj nizkotno dejanje, ter jo umori. In spet smo na isti poti. Prej, ko ženska ni imela možnosti, da bi zapustila nasilnega partnerja zdaj pa ,ko ima to možnost se pa porodi drugo vprašanje: zapustiti nasilnega partnerja in si s tem podpisati pogodbo za smrt ? In ne govorit, da so ženske enakopravne moškim, ker še nikjer ni bilo objavljeno: HOTEL JO JE ZAPUSTIT IN GA JE UBILA. Na žalost pa je veliko člankov HOTELA GA JE ZAPUSTIT IN JO JE UBIL.
incadessence7@hotmail.com
02. 03. 2010 23.45
tomi.passion maš prav,vse več je žensk ki se spravljajo nad otroci in ja je tabu tema,žal.Drugač pa ta ženska bo še boga....tip je dobu prepoved približevanja,to se mu je verjetn utrgal,tko da upam da naslednjič ne bo novica da je mrtva.ne bi blo prvič
srauf123
02. 03. 2010 23.35
Bravo slovenska policija!!!!
untableass
02. 03. 2010 23.31
bravo!!! jelincic z svojo izjavo ni mislil nic kaj slabega ker je pac povedal da je nekaterim to vsec... in zakaj ker si pac neupajo povedat ,,terbe'' zato jim je vsec!!! kapo dol pred to zesnko jelincic ti si nas
Slovenka
02. 03. 2010 21.50
Več leto se je nad njo znašal psihično in fizično... Jaz se bolj sprašujem kaj je narobe s to žensko, da je to prenašala toliko časa???
24-kur
02. 03. 2010 21.25
TO JE ZA LEVICO SPREJEMLJIVO.. SADOMAZOHIZEM JE NEKAJ PODOBNEGA KOT HOMOSEKSUALNOST.
6-5
02. 03. 2010 20.32
Ne poznam primera, ker ni v moji bližini Zato ni vredno komentirati Stvar se bo zaključila in vsi sosedje bodo srečni
zl5547
02. 03. 2010 20.29
Kakršo koli nasije je nesprejemljivo!!!! Najlažje se je pa spravit na šibkejši člen
robba
02. 03. 2010 20.21
Gangrena666 02.03.2010, 13:22 -18 Nisem cerveni in sem kljub temu PROTI zakonu. Nehajte ze podpirat tale topli lobi. vlab 02.03.2010, 11:43 -10 RKC pravi: bolje tak zakon, kot pa zakon dveh istospolno usmerjenih partnerjev. Bolje da je baba tepena vsak dan, samo da je poročena, da nič ne jamra kot pa da far vidi dva tipa k se za roke držita in peljeta svojega otroka v vrtec. gangrena, teb pa res daje, če smo že na tem- na krasu je tip umoril ljubimca,en drug tip je na tv priznal, da je umoril ljubimca oz. svojega partnerja, Ljubosumen zaradi uspeha in razočaran zaradi njegove namere, da ga bo zapustil, je svojega štiriintridesetletnega letnega ljubimca umoril s kladivom. Po krutem umoru iz ljubosumja je storil samomor,Ljubimca umoril, razkosal in skuhal, Britanec umoril ljubimca in pojedel košček njegove noge . če se že gremo to igro, tolk o idili homoseksualnih parov....
maksek
02. 03. 2010 20.09
PA 500€- POL PA 50% RABATA
Elena.s
02. 03. 2010 20.06
ja 1 a se podpišem pod tvoje! nekdo tukaj pa bi rad da se piše o ženskem nasilju kakšnem pa?fizičnem?a ženske vlečemo za lase moža po stanovanju,ga vržemo na tla in teptamo po njemu?za kaj tazga še nisem slišala da bi imel doma takšno herkulesko!ta izmeček in njemu podobni bi se jim jezik mogel posušit pred oltarjem,ko so nekaj zaprisegli
periot
02. 03. 2010 19.53
sprint
02. 03. 2010 18.53
tomi.passion 02.03.2010, 16:49 Ne zagovarjam takšnih dejanj. Me pa moti to, da nikoli ne pišete o ženskem nasilju, ki je vse bolj pogost v družini, tako nad otroki, kot nad partnerjem. To je še vedno tabu in ženske nikoli nočete o tem govoriti, ker veste, da boste posledično izgubile privilegije. - Glede tega imaš prav. Sam veliko delam z ljudmi in se srečujem z bedo ter nasiljem vseh vrst. Resnično lahko povem, da je nasilje žensk v družini zelo v porastu. In ne vem kako bi povedal, ljudje oz. zakonca se nekako ne znata več pogovarjati in se mi zdi, da se konflikti med njima rešujejo čedalje bolj z alkoholom na moški strani, ter živčnostjo na ženski strani. In konec je neizogibno katastrofalen. K vragu TV, računalniki in razni stroji. Je treba vse zaustaviti, zavreči in se vrniti nazaj na ročna dela, ko je človek-sosed, zakonec, bil odvisen od sočloveka - zakonca in njega pomoči. Skozi to se je razvilo družabno življenje, pogovori, razumevanje. Danes smo si tako sosedje kot zakonca dejansko odtujeni, pogovor zaveden na tisti potrebni minimum in to je to.In ta notranja nesrečnost potem eksplodira ob pomoči alkohola, ali se eskalira v živčnosti ter nasilju.
vlak
02. 03. 2010 18.16
Upam,da se bo žena pobrala,sramota za njega in škoda,da mu še,kdaj reče mož.Z njim zob za zob.
zeze
02. 03. 2010 17.54
Končno se je odločila narediti konec temu trpljenju,saj upam da ji bodo zdaj pomagali in jo tudi zaščitili pred surovežem,v nasprotnem primeru se bo morala spet vrniti k temu surovežu ko se bo zgodilo najhujše, bodo pa spet razmišljali kaj bi če bi ampak takrat bo prepozno.
Drink Beer and Smile
02. 03. 2010 17.51
Kaj vse se dogaja, pa mi sploh ne vemo... Sram je lahko takih. Seveda so vsi pogumni nad zensko, ker se jih le-te bojijo. Da bi se spravli na sebi primernega, to pa ne. Nimajo jajc...
am_staff
02. 03. 2010 16.57
Dolgo je oproščala torturo nad sabo. Ne vem, zakaj bi ji sedaj čestital. Običajno se pozneje tako ali drugače spet vrnejo k svojemu mučitelju.
tomi.passion@gmail.com
02. 03. 2010 16.49
Ne zagovarjam takšnih dejanj. Me pa moti to, da nikoli ne pišete o ženskem nasilju, ki je vse bolj pogost v družini, tako nad otroki, kot nad partnerjem. To je še vedno tabu in ženske nikoli nočete o tem govoriti, ker veste, da boste posledično izgubile privilegije.