Črna kronika

VIDEO: Drama v vrtcu Sečovlje

Sečovlje, 28. 02. 2008 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Andrej Peroša
Komentarji
26

Vzgojiteljice, ravnateljica in osebje vrtca so prestrašeni, saj jim oče enega od otrok grozi s pretepom.

Vzgojiteljice, ravnateljica in osebje vrtca so prestrašeni, saj jim oče enega od otrok grozi s pretepom.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
03. 03. 2008 01.28
Omann----zakaj bi banali g.GOJCIČA,človek ppravilno razmišlja,pojavil se je problem, ki sicer ni nov, pa je treba o tem čim več pisat in govorit.Več je debat, prej problemom stopamo na prsste.Sama sem vodila otroke v vrtec,in vrtec je bil zakljenjen,bil je zvonec, smo starši pozvonili,se nam je otprlo in nobenemu nič.Zame to ne predstavlja noben problem,nekomu se to zdi nepremostljiva ovira,zame je večja ovira kje se vse vrtci nahajajo,dostopi, vhodi---pa kaj ?srečni smo ki živimo v zelo zelo lepi in mirni deželi, zato nismo preveč vešči pri skrbi za našo varnost nasploh.Ko gre za otroke pa vsi ponorimo,kar je tudi prav,prav pa je če imamo veliko veliko idej in predlogov za reševanje.MI SICER TEGA NE BOMO REŠEVALI,TISTI PA KI BO REŠEVAL PA VE DA JE VEČ OČI UPRTIH V NJEGOVO DELO,...mi smo tukaj le povedali da nam ni vseeno,in,,,,,OMANN, je takih debat ki ne sodijo nikamor, pa jih vseeno moramo tolerirat, mnenja niso škodljiva,razen zavajajočih in hujskaških,,,le pridno vdebate----čao
omann@email.si
02. 03. 2008 19.47
Admin, kdaj boste banali g. Gojčića?
Ramzess
02. 03. 2008 13.13
Blanka, meni se zdi sporno primerjati vrtec in dom, res da doma tudi zaklepamo, a tam ključ ostaja v vratih, poleg tega pa gre zgolj za majhno število ljudi, v vrtcu pa je to drugače, poleg tega pa je število otrok veliko večje, ne gre samo za enega ali dva otroka, ki so tam pač pa za vse, in kar je še drugače, ključ ne ostaja v vratih, in nimajo ga vsi. Če bi bili vzgojitelji sposobni opravljati svojo nalogo tako kot potrebno, otroci ne bi imeli razloga da odhajajo, ali bežijo ven, tako pa vendarle ni vsa odgovornost na otrocih. Ko je pa prepozno, vemo, izgovorov in opravičil, nikomur ne zmanjka, takrat drama enega očeta ne bo več pomembna. Problem je v tem, da nekateri ne ločijo med kratkoročnim in dolgoročnim ukrepom, in zaklepanje ni dolgoročni ukrep, za vsakodnevno uporabo, ali redno uporabo, ker prehitro preide v nekontrolirano navado, in posledice so lahko zelo neprijetne.
Buena Vita
02. 03. 2008 02.09
IGOR.GOJCIC- verjetno niste oče in niste hodil v vrtec iskat malih hudobudnežev, to ni očitek,ne veste kako in kje so vrtci?in ne veste da je veliko vrtcev brez varnostne ograje, zato jih zaklepajo iz preventivnih razlogov, da kakšen mulc ne pobegne, kako pa je iskati takega mulčka, pa vam povem iz lastnih izkušenj da je zelo kruto,PODIVJAŠ KAJ NIMAMO DOMA TUDI ZAKLENJENA STANOVANJA, ČEPRAV SMO DOMA ČEPRAV SE Z VAMI STRINJAM 70% OSTANE 30% ZA DRUGE ALTERNATIVE KI NI NUJNO DA SO SPORNE
Ramzess
01. 03. 2008 12.14
Pajtlerblanka in drugi, žal mi je, ker ste tako ozkogledni, ampak zaklepanje otrok v vrtec (stavbo) ni prav, saj ni mogoče vedeti kaj se lahko zgodi, in nihče ne more jamčiti, da imajo komplet kluče vsi zaposleni v vrtcu, nihče ne more jamčiti kako bodo ravnali v stiski, ko bo treba otroke reševati iz stavbe, in da ne bodo porabili preveč časa za odklepanje vrat, potem pa se bedasto izgovarjali na paniko ipd., takrat je že prepozno. Preveč dobro poznamo, pa čeprav predvsem iz tujih izkušenuj, posledice takega nepremišljenega ravnanja. Razumljivo je, da osebje želi zavarovati otroke, a ne tako, da jih posredno ogrozijo, malo je treba misliti, tudi na druge stvari, ne pa samo samo na eno. Sicer pa, zaklenjena vrata niso zadržala še nikogar, le tisti znotraj so bili (lahko bili) tolikor bolj ogroženi. Ne le, da tisti znotraj ne morejo pravočasno ven, tudi tisti zunaj ne morejo pravočasno noter, in čas v stiski, nuji, je preveč dragocen. Obstajajo boljše rešitve, zakaj je potem teba izbirati dvomljive rešitve, in posredno ogrožati, v tem primeru, otroke.
cristal
01. 03. 2008 07.37
Meni pa se zdi čisto vredu da zaklepa. Kot mati bi bila tega vesela, vsaj nekoliko manj bi se bala, da bo moj otrok postal žrtev nekega idiota.
Buena Vita
01. 03. 2008 01.44
pa sej imajo zvonce saj ne vrže ključa proč kako se zaklene,tako odkl ene kaj je tukaj nezakonitega, zaklepajo vrtce če tudi ne grozijo butasti roditelji VARNOST
mihec.zupopihec@email.si
01. 03. 2008 00.44
danicahribar@gmail.com
29. 02. 2008 15.06
dragi g. Igor.gojcic ! Ne vem od kje vam to , da je zaklepanje vrtca nezakonito ? ? Me zanima če imate vi otroke ?? Ga. ravnateljica je naredila prav to, kar inšpekcija zahteva.Kot je meni znano naj bi bili vrtci zaklenjeni cel čas poslovanja ustanove !Naj me kdo popravi; če se motim !Morda res ni ravno drama ;se pa je za vprašat kako v takih situacijah najhitreje rešiti problem.Pa daj ti pametnjakovič Igor en genialen nasvet !!
lucy_b@amis.net
29. 02. 2008 14.36
..posledic svojih dejanj - ravno o tem smo govorili - teh posledic enostavno ni in to je tu bistven problem ne to, da je ravnateljica zaklenila in s tem obvarovala ostale otroke pred teh podivjanim trotom, k bi delal scene pred ostalimi otroci. Sej ženska je ukrepala, pozivala je policijo, pozivala je socialo in zdj poziva ministra pa če si opazil je tut povedano, da nihče nič ne more in kaj bo reva naredila. Kaj bi pa ti storil - jaz vem, da bi na njenem mestu poskusila zavarovati ostale otroke in če ti nihče drug ne pomaga pač probaš po sovjih najboljših močeh. In jaz se strinjam, da se otroke izolira stran od tega psihopata. naša super pravna država bi morala takoj ukrepati, fotra zapret in narest tot tako, da bo čim manj vidno z strani ostali otrok.
Ramzess
29. 02. 2008 13.31
Drama v vrtcu Ravnateljica v svojem imenu in imemu kolektiva trdi da oče dela dramo v vrtcu. Okej v redu, se je pač postavil za lastnega otroka, a pri tem šel malo predaleč. A je tudi ravnateljica šla v svoji zaščitniški drži in ravnanju predaleč, otroke zaklepa v stavbo vrtca (to ni pravi način, ni zakonito), in ravno tako dela, ali lahko naredi pravo, še večjo dramo, ko otroci, v stiski, ne bodo mogli iz stavbe, ker so vrata zaklenjena (to lahko resno ogrozi otroke). Potem ji ne bo samo en oče delal drame ampak vsi očetje z materami vred. A tega res nihče ne vidi, pa ženska lepo javno kaže kako otroke zaklepa v stavbo (to ni prav, ni zakonito), v potencialno past. Kdo torej dela zdaj dramo v vrcu, kdo jer boljši, kdo je bolj pošten, nihče, ker se noben ne zaveda posledic svojih dejanj. Pika.
lucy_b@amis.net
29. 02. 2008 13.13
Pa sej tole ni osamljen primer. Jaz imam dosti mlajšega brata in spomnim se, kako so fotr enega izmed njegovih sošolcev hotel pretepsti mojo mamo, ki mu je v nepreglednem ovinku in zožanju po nesreči preprečila zavijanje z avtomobilom v željeno smer. Ta isti fotr je kasneje hodil v šolo in grozil učiteljici, njegova mama je prišla na govorilne ure pretepena... kasneje so baje tudi otroka vrgli z šole v poboljševalnico, ker je bil tudi sam agresiven, tepel in brcal vse povprek, starša sta se krvavo ločevala..... hočem povedat da je tega cel kup, samo kot je bilo rečeno, naša država ne ukrepa nič. Za mirno kri, bi bilo potrebno tega fotra zapret in mu naložit dolgo dobo ker je trpinčil svojega otroka in okoli povzročal škodo. Otroka pa dat v posvojitev. nevem zakaj je to tako težko, če imaš vse naokoli cel kup dokazov, prič itd.... In tudi ta primer je res izkaz tipičnega jugovičko najjačega gibanja, kjer žalostno ampak resnično še vedno živijo kot opice.
minnaema@yahoo.com
29. 02. 2008 11.28
Zakonodajo je potrebno dopolniti, popraviti, da bodo tudi nasilni starši morali imeti prevzgojo, kako se obnašati pri sebi in pri drugih.........kaj se pa dogaja med štirimi zidovi z NEMOČNIM otrokom-ali se na to kdo vpraša? Za poredne otroke imamo poboljševalnice, kaj pa za NElojalne starše?
izbruh@gmail.com
29. 02. 2008 09.41
Nujno bi bilo, da bi šole in vrtci imeli neka napisana pravila obnašanja in če jih nočeš upoštevat, potem adijo!
daweed
29. 02. 2008 09.36
južna brača..kdo pa drug..to itak niso ljudje..evolucija se pr njih še ni končala..še wedno ne znajo trzno razmislit ampak jih fura nagon..tak je..
Tonček Balonček
29. 02. 2008 09.10
Kdo si je sploh izmislil te proslule centre za socialno delo, saj nimajo nobenih pristojnosti, razen da opravljajo in pijejo kavo!?
pokergirl
29. 02. 2008 09.03
sam probavam če dela
Andrej Susmelj 1
29. 02. 2008 07.46
ja moja hčer pa ima sošolko v drugem razredu oš.ki ima ukaz svojih staršev da ne sme sprejemat povabil inraznih malih darilc ob rojstnih dnevih sošolcev.21 otrokveselo odvija male paketiče z bonbončki in liziko ter se veselijo žura en sam otrok pa je sam zase pri mizi brez družbe in ostalega lepega pri vsem tem.vodstvo šole in učitelji so od staršev te punčke dobili pisno opozorilo da otrok ne sme nič kar lahko ostali počno.tega se držijo kot pijanec plota in enostavno vsa vabila in darilca za tega otroka pomečejo v koš!!!
thr0l@yahoo.com
29. 02. 2008 01.36
lol, DRAMA v vrtcu. Drama bi bla če bi tastar, z razstrelivom okrog pasu, zajel vrtec, za talce bi mel pa otroke. Pretiravanje ftw!
paparoach@volja.net
28. 02. 2008 23.52
Pa kakšno vlogo ima potem ta Center za socialno je***u, če nikoli nič ne more, ne sme, ne zna ... Ja pa dej zaprite to potem ... Kot drugo pa ja, kultura folka je itak na nivoju zraka iz balona ... A je treba vsega tega, se ne da pogovorit? Bednik en.