Črna kronika

Varnostniki, ki to niso?

Koper, 22. 02. 2007 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nasilneži so v piranskih lokalih pretepali goste, ki so se po njihovem mnenju neprimerno vedli.

Policisti so prijeli nasilneže, vendar so jih kasneje izpustili (simbolična fotografija).
Policisti so prijeli nasilneže, vendar so jih kasneje izpustili (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Policisti Policijske postaje Piran so od novembra lani ugotavljali, da se v gostinskem lokalu v Portorožu med vikendom vrstijo kršitve javnega reda in miru z elementi nasilja. Pri tem naj bi neznani kršitelji goste lokala, ki naj bi se neprimerno vedli oziroma kršili javni red in mir, pretepli in jih vrgli iz lokala na ulico. V dveh primerih sta bila oškodovanca tudi poškodovana. Kršitelji so se pred prihodom policistov skrili, tako da jih niso mogli identificirati.

Policisti so po nekajmesečni preiskavi, v kateri so zbirali dodatne informacije od prič in oškodovancev, domnevne nasilneže prijeli. Tako so v noči iz sobote na nedeljo, 18. februarja, aretirali pet osumljencev.

Policisti ugotavljajo, da se v nekaterih gostinskih lokalih pojavljajo osebe, ki izvajajo naloge varnostnika, kljub temu, da ne izpolnjujejo pogojev. Gre za očitno kršitev določil Zakona o zasebnem varovanju.

Policisti opozarjajo, da so odgovorne osebe dolžne takoj obvestiti policijo o kršitvi javnega reda in miru. Opustitev slednjega pomeni kršitev zakona. V takšnih primerih bodo policisti izrekli globo v višini 208,65 evrov.

Ugotovili so, da so 30-letni Portorožan, leto mlajši Koprčan in do sedaj še neznani moški v noči iz srede na četrtek, 22. januarja, gosta lokala pretepli in vrgli na ulico, zaradi česar je izgubil zavest. Prav tako so mu prizadejali lahke telesne poškodbe, in sicer zlom nosnega korena. Čez eno uro so se osumljenci lotili še oškodovančevega prijatelja, ki so ga prijeli in na silo odvlekli v stranišče lokala, kjer so ga pretepli in mu poškodovali uho, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti so osumljence po posvetu z dežurnim okrožnim državnim tožilcem izpustili na prostost ter bodo po identifikaciji še tretjega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soul@hitri.com
26. 02. 2007 00.19
vsega je kriva zakonodaja .... policija se v ljubljani nobenemu ne upa nic , spravlja se na tiste "tamejhne ribe" za katere vedo da nimajo nikogar v ozadju.Tiste taprave pa pustijo na miru , ker se vsak policaj boji zase in za svojo druzino ker so ti ljudje ki delajo piz***** sposobni marsicesa.
ernest83
26. 02. 2007 00.01
Itak, ta vlada je vse kriva, prej pa vsaj 153 let ni bilo tega.
bozicek_
25. 02. 2007 23.28
Mislis ta vlada?
nintendo64@email.si
23. 02. 2007 15.35
Ta država nima nobenega pametnega ukrepa zoper večanja nasilja v naši družbi....
xes
23. 02. 2007 09.51
Samo.Jst: Razlika je v tem, da v ljubljani policija nobenega ne aretira zarad tega :( ... na obali pa se pocasi pricenja turisticna sezona in je potrebno malce red naredit...
Samo.Jst
23. 02. 2007 09.35
...a je to omejeno le na obalo?! Kolko pa je bilo takih primerov v centru LJ?! Al pa bilo kje po tej klinčevi Sloveniji... pred vsakim lokalom je zihr par čefurjev, par jih po noter 'recimo' skrbi za varnost...na koncu pa poskrbiš sam najbolš za varnost tko da se varnostnikov izogibaš... ful dobro
svecka@email.si
23. 02. 2007 08.01
in kaj dela naša inšpekcija, spravlja se na nas male ljudi, če postavimo utico na vrtu, jo zminirajo, objekti kot so LIPA pa obratujejo leta. KJE JE TUKAJ PRAVICA?
andrej.rajh@ibe.si
22. 02. 2007 14.29
Javna skrivnost je, da imajo v vseh diskotekah in lokalih poleg uradnih varnostnikov najete tudi pretepače. Bolj problčematično, kot najemanje pretepačev v diskotekah se mi zdi nezagotavljanje/neizvajanje ukrepov požarne varnosti. Tako ima večina takih lokalov, ki se nahajajo v kleti zaklenjene, poddimenzionirane in slabo označene požarne izhode. Hkrati dvomim da so sploh kdaj izvedli požarno vajo.
polo19sdi
22. 02. 2007 14.08
varnostnik je lohka vsak...ko je razmerje 4:1. če je pa en sam 1:1 bo pa malo premislil ali se bo na koga spravil.
piko2263
22. 02. 2007 13.37
se strinjam z črnim panterjem, ko se bo eden od pretepenih maščeval s strelom v glavo, pol bo pa piz......
soul@hitri.com
22. 02. 2007 13.21
vecina varnostikon v nocnih lokalih je itak cefurjev , ki samo iscejo kje bodo lahko ksnga prefukal .... sm dozivel to v enem lokalu kjer so se spravili na eno veselo druzbo s kiji , jih poskodoval nato so pa spisdl , ker je prsla policija.Fora je bla pa ta, da jih je najela lastnica lokala prek agencije .... dobila je pa razbijace ki so odgnali ljudi z lokala
svecka@email.si
22. 02. 2007 13.14
resnični varnostniki stisnejo rep med noge ko pride do piz****, toliko o varnosti v lokalih!
?rni panter 1
22. 02. 2007 13.10
Tako je, ko so redarji navadni čefurji ki se samo radi pretepajo in jim je za drugo prav malo mar.Ko bo keri visel na vrbi, potem se bo pa Slovenija spraševala zakaj ni nobeden prej ukrepal,...