Črna kronika

V zamrzovalni skrinji našel trupelci

Erfurt, 16. 04. 2007 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

15-letnik iz nemškega Erfurta je v domači zamrzovalni skrinji našel trupli dveh dojenčkov. Mater otrok so že aretirali.

Policijska preiskava še poteka
Policijska preiskava še poteka FOTO: Reuters

Ko je 15-letnega fanta iz Erfurta zvila lakota in se je zato odpravil k zamrzovalni skrinji svoje matere, si ni mogel predstavljati, kaj vse bo v spodnjih predalih zamrzovalnika našel.

Mladenič je tamkajšnji policiji povedal, da sta si s prijateljem, ki je bil na obisku, hotela pripraviti večerjo in sta zato pobrskala po skrinji. Čisto na dnu, pod policami, na katerih je bila hrana, sta našla dve črni vreči za smeti. Ko sta ju odprla, sta našla trupelci dveh dojenčkov. V paniki sta zbežala iz hiše in poklicala policijo.

Ta je 35-letno mati in njenega 40-letnega moža, ki v času grozljivega odkritja nista bila doma, pozneje aretirala. Moškega so še isti večer izpustili, saj je mati priznala, da je otroka leta 2002 in 2004 rodila na skrivaj. V tistem času svojega sedanjega soproga še ni poznala. Zakaj sta dojenčka, deček in deklica, umrla, za zdaj še ni znano. Tamkajšnja državna tožilka je sporočila le, da je bil deček ob rojstvu še živ. Ker sta bili trupli globoko zamrznjeni, morajo z obdukcijo počakati, dokler se popolnoma ne odtalita.

35-letnica je svojemu partnerju in okolici nosečnost prekrivala, saj ni želela izgubiti službe, ki jo je tako dolgo iskala. Najprej je namerava otroka oddati, zakaj tega ni storila, policija še ni hotela povedati. Mati, ki imena očeta otrok noče izdati, je še povedala, da je bila med porodom sama.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krbo?
16. 04. 2007 17.39
V nemciji se dogaja ves vragulija.. krizaa.. samo nemcov to niti vec ne zanima ker se skoraj vsak teden kej takega zgodi.. na zalost
mailzabrezveze@email.si
16. 04. 2007 13.45
Ramzess
16. 04. 2007 10.28
15-letnik je v domači zamrzovalni skrinji našel trupli dveh dojenčkov. Halo, mar res ni vedel kaj se dogaja pod domačim krovom, razen če ne živi doma. Kako in s čim lahko jamči kaj je vedel in česa ni? Lidijes, tvoj izraz za kontejner bolj spominja na kontejner za smeti, ni ravno lep izraz za opisano dejavnost in nekako ne sodi sem, preveč se napak razume. Sicer še nisem slišal za tovrstne "kontejnerje", saj gre običajno za prostore, ki so v sklopu prostorov lokalnih bolnišnic ali ambulant, mar ne.
cristal
16. 04. 2007 10.00
Žalostno je, da je takšnih zločinov kot je tale in tisti o dojenčkih zakopanih v posode za rože, veliko. Posebej še, ker imajo v nemčiji posebne kontejnerje, kjer lahko matere pustijo dojenčka, če ga ne morejo ali nočejo imeti. Kontejner ni nadzorovan s kamerami,torej ni strahu da bi mater iskali. Takšen način je vsekakor bolj človeški, če se že hočeš izognit starševstvu.