Črna kronika

V reki Kolpi utonil 23-letni migrant

Vukovci , 09. 09. 2024 14.21 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Kolpi je med poskusom prečkanja državne meje utonil 23-letni migrant iz Maroka. Iz reke so ga najprej potegnili domačini, a moškemu ni bilo več pomoči.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so bili 6. septembra nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni, da naj bi se v reki Kolpi na območju Vukovcev utopil moški. Policisti PP Črnomelj so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je skupina štirih tujcev na tem območju poskušala nedovoljeno prestopiti državno mejo na način, da so prečkali Kolpo. 

Reka
Reka FOTO: Shutterstock

Dva tujca sta se zaradi globine reke vrnila na Hrvaško stran, dva pa sta nadaljevala. Eden izmed njiju se je pričel utapljati, drugi pa je klical na pomoč domačine, ki so se takoj odzvali, moškega potegnili iz vode in ga pričeli oživljati vse do prihoda reševalcev. Kljub nudenju pomoči je 23-letni državljan Maroka umrl. Zdravnica je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.