Črna kronika

V posebnem prostoru gojil prepovedano drogo, grozi mu do 10 let zapora

Bohinj, 26. 06. 2024 11.36 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Blejski policisti so v preteklem tednu na območju občine Bohinj izvedli hišno preiskavo pri 29-letnemu osumljencu. V prirejenem prostoru za gojenje prepovedane droge so našli in zasegli nekaj kilogramov posušenih rastlinskih delcev in druge produkte, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konoplja – rastlina, ter pripomočke za gojenje te prepovedane droge.

Prepovedana droga, ki so jo zasegli policisti
Prepovedana droga, ki so jo zasegli policisti FOTO: PU Kranj

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so blejski policisti po pridobljeni odredbi Okrožnega sodišča v Kranju prejšnji teden pri 29-letnemu osumljencu izvedli hišno preiskavo.

Med preiskavo so zasegli nekaj kilogramov posušenih rastlinskih delcev in nekatere druge produkte. Sumijo, da gre za prepovedano drogo konoplja – rastlina. Našli in zasegli pa so tudi pripomočke za gojenje te prepovedane droge.

Policisti so pri osumljencu izvedli hišno preiskavo
Policisti so pri osumljencu izvedli hišno preiskavo FOTO: PU Kranj

Po vseh zbranih obvestilih bodo na pristojno okrožno državno tožilstvo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do 10 let.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bagzii
26. 06. 2024 15.45
Kot povedano, ne se razburjat nad policisti-te ljudi navadno anonimno prijavljajo zavistneži-"najboljši prijatelji"-videno pogosto. Seveda pa se nekateri raadi kar pohvalijo. Vglavnem Policija za te domače nasade ne potrebuje nobene organizirane ekipe za odkrivanje-ko pa priletijo anonimke pa je dolžno podat ovadbo na tožilstvo, nakar od sodišča dobijo odredbo sodišča, ki jo po zakonu morajo izvesti. Sploh za par rastlin-ko je včasih očitno da jih ima uporabnik zase je škoda ampak Policisti posebej niti ne rabijo izvajat pretiranih aktivnosti. Je pa problem pri tistih ki prodajajo mulcem, starš ga pritisne in take pa je potrebno polovit. Prodaja otrokom, četudi "travce" je kriminal in pri mladih ki so nagnjeni k boleznim nemalokrat potencira, anksioznost, depresijo, psihozo. No tu pa ni heca in prav je tako.
Nightingale
26. 06. 2024 14.42
+2
Tole ne bo zastaralo, za razliko od velikih kriminalnih združb, katerih primeri zastarajo ali pa jih kar izpustijo...