Črna kronika

V Kopru mladoletniki divjali s skuterji, 18-letniku zasegli 39 petard

Koper, 14. 10. 2024 12.37 | Posodobljeno pred 4 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti PU Koper so na območju Bonifike zaznali več pokov petard, mladoletniki pa naj bi divjali s skuterji. Nato so policisti izsledili 18-letnika s skuterjem in mu še zasegli 39 pirotehničnih izdelkov. A že takoj naslednji dan so znova zaznali več pokov petard in našli 15-letnika, ki je prav tako posedoval petarde, zaradi nepravilne uporabe pa so mladoletniki povzročili tudi škodo.

Poki so se najprej slišali že v petek, po prijavah pa je bilo tudi jasno, da na območju Bonifike znova divjajo mladostniki s skuterji. Policisti so opravili postopek ugotavljanja identitete z vozniki in ugotovili, da gre za pet mladoletnikov, v nadaljevanju pa so našli še 18-letnika s skuterjem in mu zasegli 39 pirotehničnih izdelkov – petard Double Pirat.

Ob tem policija opozarja, da vožnja s predelanimi skuterji povečuje tveganje za prometno nesrečo s hudimi posledicami, saj predelani skuterji niso več ustrezno stabilni in zavorno učinkoviti pri višjih hitrostih. Vožnja brez zaščitne opreme in izvajanje različnih manevrov pa ima lahko hude posledice ne le za voznike, temveč tudi za druge udeležence v prometu.

V soboto zvečer se je pokanje petard nadaljevalo, prav tako na območju Bonifike. Policisti so na kraju zaznali mladoletnika, ki je odvrgel petardo, v postopku pa je bilo 15-letniku zaseženih še devet pirotehničnih izdelkov – petard. Zoper mladoletnika bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kopru, oddelek za prekrške, obveščeni pa so bili tudi njegovi starši.

Zoper mladostnika, ki je odvrgel petardo v smetnjak za papir in s tem povzročil požar, ki so ga policisti pogasili z gasilnim aparatom, pa bo podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja. Kot so sporočili iz PU Koper, ima lahko nepravilna uporaba močnejših pirotehničnih sredstev hude in dolgotrajne posledice. Močne petarde lahko namreč povzročijo hude telesne poškodbe in strah med ljudmi, nenadzorovana uporaba pa lahko privede tudi do požara.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.