Črna kronika

Ustavil ga je šele trk s policisti

Ribnica, 13. 02. 2008 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ribniški policisti so imeli kar nekaj dela s 16-letnikom, ki je z neregistriranim vozilom bežal pred možmi postave.

Policisti so mladoletnika skušali ustaviti, ker je po glavni cesti vozil z neregistriranim vozilom.
Policisti so mladoletnika skušali ustaviti, ker je po glavni cesti vozil z neregistriranim vozilom. FOTO: POP TV

Policisti iz Ribnice so v torek okoli 6.40 ure zjutraj na glavni cesti Ribnica–Kočevje hoteli ustaviti voznika osebnega avtomobila honda civic, saj je vozil brez registrskih tablic.

A namesto da bi voznik upošteval signale policije in ustavil, je še pospešil in nadaljeval vožnjo proti Kočevju. Policijska patrulja mu je sledila, da bi jim pobegnil, pa je voznik zapeljal na gozdno cesto. Policistom je ubežnika uspelo ustaviti šele, ko se je zaletel v ustavljeno policijsko vozilo, ki je prišlo na pomoč kolegom.

Policisti so ugotovili, da je voznik honde 16-letnik iz okolice Ribnice, za katerega je okrajno sodišče v Kočevju izdalo odredbo za privedbo. Proti njemu je bil tudi uveden takojšni postopek zaradi kršitev zakona o varnosti cestnega prometa, prav tako pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

V vozilu je bila kot sopotnica 32-letnica, prav tako iz okolice Ribnice, za katero so policistu ugotovili, da je bilo zoper njo razpisana odredba sodišča za privedbo na prestajanje zaporne kazni. Policisti so ženski odvzeli prostost in jo prepeljali v zapor.