Črna kronika

Umorila svojih pet otrok?

Berlin, 05. 12. 2007 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
14

V hiši na severu Nemčije so našli trupla petih otrok. Krut zločin naj bi zagrešila psihično motena mati.

Policija je mati pridržala v psihiatrični bolnišnici.
Policija je mati pridržala v psihiatrični bolnišnici. FOTO: Reuters

Iz severa Nemčije poročajo o tragičnem dogodku. Policija je v hiši v vasi Darry ob obali Baltskega morja našla trupla petih otrok, starih med tremi in devetimi leti

Policija je 31-letno mamo pridržala zaradi suma vpletenosti v krut zločin ter jo prepeljala v psihiatrično bolnišnico. Motiv umorov je najverjetneje povezan z njenimi psihičnimi motnjami.

Našli truplo tretjega dojenčka

Policija v vzhodni Nemčiji pa je v preiskavi danes na balkonu nekega stanovanja v Plauenu našla truplo tretjega dojenčka iste matere. Preiskava se je  začela že prejšnji teden, ko je policija obiskala 28-letno Nemko in jo vprašala, zakaj svojega petletnega otroka ni pripeljala na zdravniški pregled pred vpisom v šolo.

Policija je pri preiskavi v kovčku, ki je bil v kredenci, našla truplo enega dojenčka, ki je bilo zavito v plastično vrečko. Eno od trupel so kasneje našli v zamrzovalniku, tretje pa danes v smeteh na balkonu. Po poročanju policije naj bi osumljena povedala, da je v letih 2002, 2004 in 2005 rodila tri hčerke, ki pa so po njenih besedah takoj po porodu umrle. Ženska ima še dva sinova, stara eno in sedem let, ki sta trenutno v oskrbi pri sorodnikih.