Črna kronika

Umor na območju Kranja: 58-letnika umorila s topim predmetom

Kranj, 12. 06. 2024 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz kranjske policijske uprave so sporočili, da se je na območju Kranja 7. junija v zgodnjih jutranjih urah zgodil umor. Osumljena sta 33-letnik iz okolice Kranja ter 26-letnik iz okolice Bleda. Žrtev sta po ugotovitvah policije umorila s topim predmetom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Umor 58-letnika na Gorenjskem
    02:07
    Iz 24UR: Umor 58-letnika na Gorenjskem
  • Iz SVETA: Kriminalisti razrešili umor
    02:13
    Iz SVETA: Kriminalisti razrešili umor
Primož Donoša
Primož Donoša FOTO: PU Koper

Policisti so zaključili kriminalistično preiskavo. Izjavo je podal Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj.  

Žrtev in storilci so bili kar nekaj časa znanci, je povedal Donoša. 58-letnik je bil pogrešan od petka, v iskanje so bili poleg policistov in kriminalistov vključeni tudi vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb.  Na kraju pogrešitve so ob opravljanju ogleda našli sledi kaznivega dejanja, zato so preiskavo razširili. V nadaljnjo preiskavo so se istega dne vključili tudi gorenjski kriminalisti, ki so začeli z opravljanjem ogledom kraja, ki je trajal več dni. Pri ogledu so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija in vodniki policijskih psov za iskanje bioloških sledi.

Ugotovili so, da je bil moški umorjen. Za dejanje, ki se je zgodilo okrog 2. ure zjutraj, 7. junija, sta utemeljeno osumljena moška - 33-letnik iz okolice Kranja ter 26-letnik iz okolice Bleda. Oba so izsledili 10. junija ter jima odvzeli prostost in odredili pridržanje. 

Umor sta izvršila s topim predmetom, truplo pa prepeljala na območje Jelovice v prtljažniku avtomobila in ga odvrgla. Osumljena sta poskušala uničiti sledi in dokaze. "Zaradi težko dostopnega terena so pomoč nudili tudi policisti gorske enote in pripadniki gorske reševalne službe," je dejal Donoša.

Izvedli so šest preiskav objektov in vozil osumljenih ter uspeli najti več dokazov. Sodna obdukcija je potrdila domnevo policistov, da je pokojni umrl nasilne smrti.

"Osumljena sta bila včeraj privedena na zaslišanje s kazensko ovadbo. za oba je odrejen pripor. Osumljena sta, da sta izvršila kaznivo dejanje umora," je dejal Donoša. Grozi jima najmanj 15 let zaporne kazni.