Črna kronika

Ugrabljena in rešena

Ljubljana, 10. 02. 2007 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policija je prijela 38-letnega Ljubljančana, ki naj bi ugrabil 20-letno Lucijo Gregorc iz Ajdovščine.

Lucija Gregorc
Lucija Gregorc FOTO: Kanal A

Kot je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana, Martina Gramec, je policija na območju Ljubljane aretirala 38-letnega Ljubljančana, ki je osumljen ugrabitve 20-letne Lucije Gregorc iz Ajdovščine. "Moškega, ki je osumljen protipravnega odvzema prostosti, je policija aretirala v zgodnjih popoldanskih urah. Zanj je odrejeno 48-urno pridržanje. Ker preiskava še poteka, več informacij še ni na voljo," je izjavila Gramčeva.

Za Lucijo so se vse sledi izgubile v četrtek, ko je mladenka na Dolgem mostu v Ljubljani štopala v smeri proti Primorski. Svojemu fantu je čez čas poslala SMS, v katerem ga je prosila za pomoč. Nato se domačim ni več oglasila. V petek pa je okoli 17. ure poklicala policijo in povedala, da se nahaja na območju Šmartinske ceste v Ljubljani.

Družina je pretresena in za zdaj ne daje izjav. Lucija, ki je že doma, ni utrpela vidnejših fizičnih poškodb.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majanovak@yahoo.com
13. 02. 2007 20.42
+1
Naj mi kdo pove, kaj počne psihopat, ki je posilil že najmanj dve dekleti, na prostosti? Hvala državi in genialnim snovalcem zakonov, da tako čudovito skrbijo za zločince. Tako vsaj vem, zakaj vas plačujem.
jan87
12. 02. 2007 08.23
poo1, če je tako, gre za t.i. specialnega povratnika, in za takega obstaja bore malo upanja o resocializaciji, ali vsaj delni resocializaciji. upam, da bo kazen pravična...
xes
12. 02. 2007 01.46
... in kje je zdaj tale veliki in velecenjeni varuh clovekovih pravic Hanzek? Ima prevec dela na "drugih podrocjih" mar ne? Vsekakor upam da storilca doleti kaj hudega, pravice v sloveniji ob nasih zakonih in sodnikih itak ne bo docakal... so pisani na kozo ravno takim barabam ....
svecka@email.si
12. 02. 2007 01.11
ja žal jo ne bo dobil, po možnosti bo še od dekle ahteval odškodnino ker mu ni prišlo pa pogojno bo dobil. TAKO JE V SLOVENIJI!
zurbrigen
12. 02. 2007 00.53
+1
Kot sem zapisal, pred dvema dnevoma, da vsa zadeva zelo smrdi po Cassiraghi Stephenu !! In kot zgleda se nisem motil, piše, da jo je ugrabil ravno ta izmeček. Njemu je to že tretje tako dejanje in upam da tele punce ni posilil, ker ostale dve je. Upam da bo tokrat dobil maximalno možno zagroženo kazen, mogoče bi sodnik lahko naredil izjemo in mu naložil še več od maximalne kazni, recimo tam cca 10 let je skor premal. In ja bogve če policija ve za vse njegove ugrabitve in posilstva ??? Ker je še ene par neraziskanih izginotij, mladih deklet.
medo357
11. 02. 2007 22.12
kva pa če si je mogoče tale punca mal ali vse izmislila? LP
ArseneLupin
16. 12. 2013 09.23
MEDO357! Morda si si ti kaj izmislil, Lucija prav gotovo nič!
Tonček Balonček
11. 02. 2007 20.04
Dajte (nekateri dopisovalci) ločiti med termini osumljenec, obtoženec, obsojenec in podobno. Menda zdaj ne bo vsakdo, ki je enčesa osumljen, takoj v časopisu, z imenom, sliko in še čem. Končno je osumljencev lahko tudi več! S takim načinom se ukvarja le rumeni tisk. Župniki pa itak ne morejo biti krivi, ker gre za delo hudiča (satana), ki jihskušajo in jim je treba pomagati, tudi kaplanom (na krilih angelov....).
neti
11. 02. 2007 19.03
Moro, ne pretiravaj, povedali so ime fare župnika, imena pa ne vemo, le da je v preiskovalnem zaporu. Sicer pa tudi duhovniki nimajo nobene pravice jemanja na silo nobenemu! lp
Bohem
11. 02. 2007 12.57
v Slo so kazni daleč neprimerne za storjena kazniva dejanja, zato bi morali ugrabitelji dobiti kazen od 30 let in dalje (odvisno, kaj vse je med ugrabitvijo počel), potem bodo takšni ljudje še parkrat premislili ali se to res splača. Saj sami pravimo, da je svoboda in človeško življenje neprecenljivo zato bo treba kazenski zakonik dodobra korenito posodobiti, ker že vsi vedo, da se v Slo splača početi največje kriminale! Seveda bo poprej potrebno zelo zelo dobro raziskati kaznivo dejanje, da ne bo kdo po nedolžnem prestajal visoko kazen. Ugrabitelj bo trpel npr. 30 let, žrtev pa celo življenje - kdo je zdaj na slabšem!? Lp
np123
11. 02. 2007 12.54
Dejstvo je, da bo strokovno mnenje tako, da bo temu osebku omogocilo nove zlocine, nove zrtve, nove razbite druzine...za karkoli strokovnega(v praksi) pri nas ni in se dolgo casa ne bo prostora. Vprasanje je, koliko je ze bilo njegovih zrtev, ki niso nikoli spregovorile...da je to dekle prvo, verjame samo naivnez... Vprasanje je, kaj bi sam storil, bog obvaruj, v taki situaciji... Mogoce bi v kozi oceta ali fanta tega dekleta, osebka potolkel s kolom in se zgovarjal na nepristevnost, stanje afekta...vec kot leto pogojne kazni v nasi "pravni-wannabe" drzavi itaq ni za pricakovat, bi pa s tem skrajnim dejanjem verjetno prisparal bridke trenutke se marsikomu... Osebni obracun tukaj vsekakor ni resitev in ga ne priporocam. To je le moje osebno mnenje, resitev problema, ki je plod mojega opazovanja dogajanja pri nas in na podlagi tega verjamem, da so odgovorni organi totalno nesposobni, kontrolo nad njihovim delom izvajajo le oni sami, zato tukaj za enkrat se ni pricakovati izboljsanja... Marsikateri novinar lahko zapusti svoje odgovorno delo, saj ga ne zna opravljati...lahko pa pokaze toliko jajc in objavi kdo mu diha za ovratnik in mu narekuje lazi, ki jih da v objavo. Pri vsaki zgodbi so ljudje, ki vedo resnico iz prve roke. Lazi, ki jih nato berejo pa bolijo in to ima lahko velike posledice, saj se nezadovoljstvo, na podlagi takih krivic, med ljudmi siri hitreje kot pozar...
Samo.Jst
11. 02. 2007 12.19
In sodni mlini bodo začeli mleti...za ugrabitev in poskus umora dobiš cca leto dni zapora..za ugrabitev... če bo odsedel par dni bo uredu.. no, pa mal dnarja bodo zahtevali od njega...ker pa je po vsej verjetnosti socialni parazit, le-tega ne bodo nikoli videli. Zakaj ne objavijo njegove slike z imenom in priimkom?! Zakaj?! Vsaj v javnosti bi kazali na njega ko na prasca...če bi pa še kakšno staknu...no tolko bolše!!
sdrago@siol.net
11. 02. 2007 11.44
Novinarka Nataša Briški je s prispevkom 8.2.07 iz ZDA med prvimi potrdila v javnosti, da se ločujejo psihično motene osebe, ki se v svoji bolezni niso sposobne zavedati, da s tem dejanjem ustvarjajo nedopustno nasilje nad drugimi člani tako razpadajoče družine ter posledično nad celotno družbo, ki namesto, da bi ji družina vzajala nove moči, z razpadanjem ustvarja le nove probleme.
sdrago@siol.net
11. 02. 2007 11.30
Jeremija piše v 17 poglavju svojega pisma od, 5. do 8. naslednji Modri izrek: 5 Tako govori GOSPOD: Preklet mož, ki zaupa v človeka in se opira na meso, njegovo srce pa se odmika od GOSPODA. 6 Je kakor suh grm v pustinji, ko pride kaj dobrega, ga ne vidi; prebiva v izsušeni puščavi, v solnati, neobljudeni deželi. 7 Blagoslovljen mož, ki zaupa v GOSPODA in je GOSPOD njegovo zaupanje. 8 Je kakor drevo, zasajeno ob vodi, ki steza svoje korenine k potoku, ne boji se, ko pride vročina, njegovo listje ostane zeleno; v sušnem letu ne trpi pomanjkanja in ne neha roditi sadu.
jan87
11. 02. 2007 11.16
Najprej naj povem, da dejanje 38-letnega storilca obsojam in ga NE zagovarjam. nejc.pirc, za takega človeka je potrebno najprej podat strokovno mnenje in na podlagi teh ukrepati (lahko hospitalizacija, lahko pa kazen - zapor). Kar pa se tiče tvoje očitne podpore smrtni kazni, vsaj 3x premisli preden kaj rečeš, kajti ta tema še zdaleč ni tako preprosta kot se zdi.
McShAdow
11. 02. 2007 10.04
Seveda. Mediji odlocajo kaj bodo objavili in kaj ne. Ko se kre za kr eno stvar takoj napisejo ime priimek naslov sliko, itd...Zdej k bi blo pa treba tega norca vidt pa noce noben nc objavt pa nc...Tega tipa bi blo treba najdt...sami lahko sklepate zakaj:> Lp
civitasstain@gmail.com
11. 02. 2007 08.22
Aha, 38-letni Ljubljancan pa nima imena, kaj ? Zdaj sami mediji odlocajo, kdaj pisejo popolna imena in kdaj ne. Zdaj pa se dajte poleg punce Lucije se "lumpovo" sliko zraven.
np123
10. 02. 2007 23.26
Sozalje druzini in vsem skupaj... Zal pa to ne bo vplivalo na sodnikovo odlocitev, saj kaj vec kot opomina, vemo, da ne bo podelil. Ceprav kazen ne popravi nicesar, so kazni pri nas smesne...in delo sodnije slabse kot zanic.
sracko@mail386.com
10. 02. 2007 23.05
Na žalost je ugrabitev pustila zelo krute posledice pri družini. Za mater ugrabljenke je bil pritisk prehud. Danes so jo menda pokopali v Ajdovščini.
np123
10. 02. 2007 22.03
Punca, mocno upam da se te ni dotaknil in ne bos trpela daljsih posledic. Kar pa se tice tebe prasc..., smrt je velikooooo preblaga kazen zate in tebi podobne. Pa ne mi govort, da je tak clovek bolan in ga je potrebno hospitalizirat.., bolan je le tisti, ki ga zagovarja...