Črna kronika

Udarjal po objektih, plezal čez ograje, nato pa mu je srce nehalo utripati

Ig, 04. 08. 2024 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanski policisti so posredovali na območju Iga, kjer so občani do prihoda policistov zadržali moškega, ki je z rokami udarjal po objektih, plezal čez ograje ter se vedel nasilno. Po prihodu so policisti zoper moškega uporabili sredstva za vezanje in vklepanje in ga predali v oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči, a srce je moškemu nato prenehalo biti. Reševalci so ga na kraju oživljali, nato pa ga prepeljali v UBKC Ljubljana. 40-letni moški je tam umrl.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Shutterstock

S Policijske postaje Ljubljana so sporočili, da so policisti okoli 13. ure prejeli obvestilo, da so občani na območju Iga zadržali moškega, ki se je vedel neobičajno in nasilno.

Moški je namreč, kot poroča Policija, z rokami udarjal po raznih objektih ter plezal čez ograje, občani pa so ga zadržali do prihoda policistov. Slednji so zaradi nasilnega vedenja zoper moškega uporabili sredstva za vezanje in vklepanje in ga predali v oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči.

A nasilnežu se je takrat ustavilo srce, zaradi česar so ga reševalci na kraju začeli oživljati, nato pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Kot so povedali na ljubljanski policijski postaji, so iz kliničnega centra pozneje sporočili, da je 40-letni moški umrl.

Vzrok smrti še ni znan, odrejena je obdukcija. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in s kriminalistično forenzično preiskavo o vseh okoliščinah dogodka. Prav tako bo v nadaljnjem postopku temeljito preverjena uporaba prisilnih sredstev.

O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.