Črna kronika

Uboj v Trebnjem: po sporu umrl 48-letnik

Trebnje , 21. 09. 2024 11.13 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

48-letnik se je pripeljal do poslovnega prostora, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerka, do katere je imel veljavno sodno prepoved približevanja zaradi predhodnih nasilnih dejanj. Med soočenjem s tam zaposlenim 49-letnikom je slednji z ostrim predmetom tako poškodoval 48-letnika, da je ta na kraju umrl. Pokojnega so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in grožnjami, tudi za grožnje 49-letniku.

Policisti so na številki Policije 113 v operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto okoli pol sedme ure zvečer prejeli več klicev o nasilnem dejanju v poslovnih prostorih v Trebnjem. Na kraj so napotili več policijskih patrulj, regijski center za obveščanje pa še ekipo nujne medicinske pomoči z zdravnico zaradi informacije, da je ena oseba hudo poškodovana. 

Aretacija
Aretacija FOTO: Shutterstock

Na kraju so naleteli na poškodovanega 48-letnika, ki mu niso mogli več pomagati in je zaradi hudih poškodb na kraju umrl. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novem mestu, ob prisotnosti dežurne državne tožilke in ob pomoči komisije sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, naj bi se 48-letnik okoli 18.30 pripeljal do poslovnega prostora, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerka , do katere je imel veljavno sodno prepoved približevanja zaradi predhodnih nasilnih dejanj. Med soočenjem s tam zaposlenim 49-letnikom je slednji z ostrim predmetom tako poškodoval 48-letnika, da je ta na kraju umrl. Pokojnega so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in grožnjami, tudi za grožnje 49-letniku, so sporočili s PU Novo mesto. 

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost in je trenutno v policijskem pridržanju. Zanj je preiskovalna sodnica odredila strokovni pregled, za pokojnega 48-letnika pa sodno obdukcijo. Pri ogledu je sodeloval tudi strokovnjak Inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.