Črna kronika

'Ubil te bom!'

Novo mesto, 23. 12. 2009 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ubil te bom in ti vzel otroke!" je Črnomeljčan grozil nekdanji partnerici. Vinjen Trebanjec pa je zgrabil partnerico za vrat in jo začel daviti. Oba imata prepoved približevanja, grozi jima tudi zapor.

Včeraj popoldan so novomeške policiste obvestili o nasilju in grožnjah 37-letnega Črnomeljčana. Izkazalo se je, da že dalj časa izvaja psihično nasilje nad nekdanjo partnerico, in sicer jo je vseskozi žalil in ji grozil, da jo bo ubil in ji vzel otroke. Žrtev zaradi strahu pred njim ni nikoli poiskala pomoči. Policisti so ocenili, da bi ji lahko moški res kaj storil, zato so mu izrekli začasno prepoved približevanja nekdanji partnerici in hiši, v kateri prebiva.

Dolenjski in belokranjski policisti so letos zaradi nasilja v družini izdali 87 prepovedi približevanja in podali 134 kazenskih ovadb (simbolična fotografija).
Dolenjski in belokranjski policisti so letos zaradi nasilja v družini izdali 87 prepovedi približevanja in podali 134 kazenskih ovadb (simbolična fotografija). FOTO: iStockphoto

Dela za dolenjske policiste, ki se borijo proti nasilju, še ni bilo konec. Nekaj pred 19. uro je trebanjske može v modrem na pomoč poklicala žrtev nasilja v družini iz okolice Trebnjega. Takoj so odšli na kraj in ugotovili, da je 50-letnik vpil nad svojo zunajzakonsko partnerico, jo žalil in ji grozil. Opit nasilnež je razmetaval predmete po hiši, zgrabil žrtev in jo pričel daviti. Uspelo se ji je iztrgati iz njegovega prijema, takrat je pobegnila iz hiše in na pomoč poklicala policiste.

Obema nasilnežema so izrekli prepoved približevanja. Obvestili so še pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o morebitnem podaljšanju ukrepov, nasilneža pa bodo v vsakem primeru ovadili zaradi nasilja v družini. Grozi jima tri in petletna zaporna kazen. Nasilja v družini je čedalje več, dolenjski in belokranjski policisti so letos prepovedali približevanje 87 nasilnežem, kar je ogromno v primerjavi s 34 lani. Storilci so največkrat možje, partnerji ali nekdanji partnerji. Če veste, da je nekdo v vaši bližini žrtev nasilja, ne oklevajte. Ne umikajte se, ampak se aktivno vključite v boj proti nasilju. Takoj pokličite policiste na 113.

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mashy24
26. 01. 2010 14.44
tapravi pa ti si tud zaslužiš, da jih dobiš b...j
zbodljaj
25. 12. 2009 12.19
dolenjci pijejo sam še šmarnco
Tony Yeyo
24. 12. 2009 15.19
beseda proti besedi je na sodišču nula! samo dokazi štejejo! da te pa negdo ovadi brez dokazov,je pa tko kot da te požgečka po jajcih!!!
robertkoper
24. 12. 2009 07.16
PEROJ; v postopku razveze zakonske zveze ima ženska 99% možnosti da te UNIČI !!! NE ZAGOVARJAM NASILJE, NITI MALO, ampak, ženska lahko tako zlorabi vse te instrumente, da se ti zmeša. In ko se ti zmeša- ima spet možnost da s prstom pokaže nate in reče - NOR SI! Ja, ja... vse to sem preizkusil tudi sam... ponoči nisem spal, jokal sem čez dan, nisem vedel na koga se obrnit... A VERJAMEM, DA SE VSE VRNE. Guliarth je prav napisal!
Peroj
23. 12. 2009 21.56
Ob vsej diskreditaciji, ki sem jo s pomočjo zlorabe državnih inštitucij doživel pa je bila najbolj absurdna denarna kazen 400 eurov za poslan sms t.i. "žrtvi" v katerem sem ji izrekel sožalje ob izgubi njene tete, ki je nekaj let skrbela za del našega skupnega gospodinjstva. Kršitev ukrepa približevanja!!! To je SLOVENIJA, tu se kaže nemoč in pomanjkanje čustvene inteligencije, da o kakšni drugi vrednoti sploh ne pišem. Se pa je vsaj proračun povečal (za 0,00000001%), kar pa tudi nekaj šteje in kar je najpomembneje, sredstva so že na računu.
EricCartman
23. 12. 2009 21.06
a je doma pri trh rokah? Pol vemo za koga gre
MAX43
23. 12. 2009 20.37
Peroj Popolnoma se strinjam z tvojim komentarjem doživel sem podobno zgodbo, ko so moji žrtvi uslišal prošnjo in mi dvakrat podaljšal prepoved približevanja brez kakršnega koli razloga. Vendar potreba da sem moral biti odsoten je bila vidna. Revica je tako imela proste roke in POKRADLA dobesedno iz hiše vse kar je potrebovala svoje in MOJE nepremičnine. OBRAZLOŽITEV: zakon pač ščiti uboge žrtve da te lahko delajo kar hočejo!!! To je SLOVENIJA!!!
EyeCandy
23. 12. 2009 20.15
prej boš dava prej boš frej:D no ja še ena žajfica kako je baba bla zbrala tapravga deca, cajt bi bil da nehate te esmeralde limat sm gor pa postrežete z novicami, in ne spet fejk kot recimo slovenija v težavah po besedah nekega strokovnjaka...ker na koncu se vse izkaže za laž.
MsSILCEK
23. 12. 2009 19.46
Napiše se Črnomaljčan ne pa Črnomeljčan
tapravi
23. 12. 2009 19.33
zaslužla si je.
Nauders
23. 12. 2009 19.31
da vas ni sram takle naslov dat
MarF
23. 12. 2009 19.26
Od kdaj so pa črnomaljčani..črnomeljčani?
zulumike
23. 12. 2009 18.26
Kot vedno je partner tisti ki je nasilen! Zakaj pa????? Se morda zaradi teh vedno bolj pogostih dogodkov kdo vpraša. Ne, ne , moški smo fizično nasilni če se samo prikažeš ali pa kaj naglas poveš, zenske so pa revice v varnih hišah, kjer se lahko posvetujejo z raznimi škodoželnimi emancipirankami. Cel sistem je pač narejen za zaščito *, če pa kdo katero , je pa nasilnež. Takih zgodb je pri nas vse preveč in mediji jih razpihujejo in povzročajo z navodili za skoke ćez plot (seveda samo za ženske ki pač ne uživajo več s svojim partnerjem! Zato se pa kokošim po 40 zmeša) Kar tako naprej in še več bo takega pisanja! Vsi se pač ne damo J**t in komu tudi poči film, potem je pa hudo!!! Vsak zato ima tudi svoj zakaj!
BitterMan
23. 12. 2009 18.20
ženske si res znajo tipe zbirat mislim...nabij pijanduro na čevelj in si najdi enga normalnega tipa...tipična slovenska zgodba
6-5
23. 12. 2009 18.07
Kar dva imata prepoved približevanja? Zgleda da je ženska dobra in da zmoškima nekaj ne špila tega čez dalje več bo zdej za praznike!Takoj v zapor ???? Pijan je bil. Sej ni vedel kaj dela. Za ljudi, ki ne vedo kaj delajo ni zakonov????? Trebanjec in NE trebanjčan Značilne sklanjatve za hrvate!!!!! Smešne novice, ki jih javnosti ni potrebno predočiti Takega principa se ne da rešiti http://frendiinflirt.24ur.com/userimages/2...
odkimasin
23. 12. 2009 17.52
Problem je, ker ženske ne znajo biti tih in nobena stvar jih ne izuči! Nazadnje je pa moški vse kriv.
Peroj
23. 12. 2009 17.33
Guliarth, najlepša hvala. Slaba tolažba oz sploh je ne potrebujem, da se bo gospej karkoli povrnilo čez 10 ali 20 let. Gospa inštitucijam vseskozi trdi, da se me grozno boji. Vprašal sem se od kod ta paranoičen strah in to vprašanje postavil tudi na sodišču. Odgovor je v bistvu preprost in hkrati zapisan v vlogi za sodišče. Priznava, da strah izhaja posledično od dejanj, ki mi jih je povzročila od sredine oktobra in kakšne bodo moje reakcije. Prej se me ni bala, zdaj se me!? Ali je potrebno še kaj pojasnjevati? Ampak, predstavljajte si, kako je živeti vsak dan v strahu (pa naj bo to v realnosti, ali pa v njeni paranoji) kaj bo jutri. Grozno. Pa najin mladoletni otrok. Pravijo, da se me zdaj boji še ona. In kaj je sploh bilo pričakovati po 60 dneh vceplanja v glavo? Tile centri CSD so žal izključno eno samo gnezdo potrošnikov proračunskega denarja. Kot sem že zapisal (in tudi posnel na diktafon) je bilo ključno vprašanje: "kako je poskrbljeno za psa?". Dejstvo je, da tam, kjer ogroženi resnično potrebujejo pomoč, ni nikogar (zato Lenarti in Ormoži), tu pa, ko so interesi tako očitni pa so se vsi tako angažirali, kot, da smo najpomembnešji in najhujši primerki "družinskega nasilja". Življenje je res unikatno, priznam. Meni so ga še posej popestrili policisti, sodniki, "strokovnjaki CSD" in predvsem preračunljiva intelektualka, ki ji pri delitvi premoženja ni nič sveto. Z veseljem bom mojo zgodbo enkrat objavil, tako, da bo v pomoč podobnim kot sem sam in navodilo intelektualkam, kaj se zgodi, ko se bivši partner ne preda in ne dovoli diskreditacije. V zadnjem času prejemam grožnje in to zelo resne. In kaj so mi rekli policisti ob prijavi? Da ni to nič "takega", ko pa sem jih vprašal, če bi izjavil jaz, sem dobil odgovor: "Priprli bi te". (tudi to imam posneto). Torej, ali življenje res ni unikatno za vsakega posameznika. Vsi smo pred zakonom enaki, ja samo in to v pravljicah Bratov Grim.
zigabele
23. 12. 2009 17.03
razgledani 23.12.2009, 15:08 baba je jezikala,druzga ne more bit ljudje če ne živite v takšni družini TEGA NE MORATE RAZUMENI !
Libra77
23. 12. 2009 16.18
Peroj - ob teh težkih trenutkih vedi da, se vsa hudobija in negativna energija vrne k proizvajalcu in da NISI SAM! Tvoja gospa bo skupaj z odvetnico še prosila, da tega nikoli ne bi naredila, mogoče čez 10 ali tudi 20 let.Ti se ne rabiš maščevati, sami se ji bo.Vseeno si naredi lepe praznike, življenje je unikatno!!!
razgledani
23. 12. 2009 15.08
baba je jezikala,druzga ne more bit