Črna kronika

Trčili trije kolesarji, 71-letnik huje poškodovan

Šempas, 16. 10. 2024 08.12 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V torek popoldan se je v Šempasu v Mestni občini Nova Gorica zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 71-letni kolesar. V nesreči so bili udeleženi trije kolesarji, zgodila pa se je, ko je 23-letnik v trenutku, ko sta po regionalni cesti pravilno pripeljala dva starejša kolesarja, zapeljal z dvorišča na cesto in trčil v dvojico.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je 23-letni kolesar v torek popoldan z dvorišča ene od stanovanjskih hiš zapeljal na regionalno (prednostno) cesto v trenutku, ko sta iz smeri naselja Vitovlje pravilno pripeljala dva starejša kolesarja, ki sta med vožnjo uporabljala zaščitne kolesarske čelade.

Nesreča (slika je simbolična).
Nesreča (slika je simbolična). FOTO: Shutterstock

Mlajši kolesar je s prednjim kolesom trčil v desni bočni del kolesa, s katerim se je vozil 71-letnik, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Po trku sta oba padla po vozišču in poškodovana obležala na tleh. Tretja udeleženka, 70-letna kolesarka, pa je s kolesom zavirala in se umikala desno, a tudi sama padla po vozišču. V nesreči sicer ni utrpela telesnih poškodb.

23-letnik je medtem predvidoma utrpel lažje telesne poškodbe, 71-letni kolesar pa je predvidoma utrpel hude telesne poškodbe. Oba poškodovanca so kasneje reševalci nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica na kraju oskrbeli in ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

O prometni nesreči s telesnimi poškodbami je Policija obvestila tudi preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Novogoriški policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva 23-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
16. 10. 2024 10.45
Če prav razumem sta starca vozila po desni strani, ena za drugim. Mladi se pripelje z desne, njune desne, ali ju je videl ali ne ni navedeno, ter se zaletel v moškega, ki je bil prvi. Zakaj se je ona umikala desno, proti oviri, namesto levo na prosto ni jasno. Je pa jasno zakaj padla tudi sama. Prisotnost avtomobilov, v tem času, ni omenjena.
Ramzess
16. 10. 2024 10.41
"ko sta po regionalni cesti pravilno pripeljala dva starejša kolesarja" To ne pojasni ničesar, razen nekaj domnevnih kršitev.
Ramzess
16. 10. 2024 10.40
Nejasno napisano, vozila sta po cesti, verjetno vštric, upokojenski par. Kje je njuna odgovornost. Kaj pa kakšna kolesarska steza pa to, ali je tam, ali ni.
Franek ?ernel?
16. 10. 2024 10.13
+1
Povprečen slovenski kolesar ima oči za okras. Ne vidi znaka, ne vidi prave smeri, ne vidi avta, ne vidi drugega kolesarja. Se pa najde tudi kolesar, ki si z uporabo čelade reši življenje.
Rožice so zacvetele
16. 10. 2024 09.28
+1
Mulcu pa nič.
boris c
16. 10. 2024 09.13
+6
Izgleda da je težko glavo obrnit in pogledat, če je cesta prosta.