Črna kronika

Nesreča pri Vrtojbi: umrla 40-letnik in komaj 12-letni deček

Vrtojba, 05. 07. 2024 10.28 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.V., M.S.
Komentarji
0

Na vipavski hitri cesti, približno kilometer pred mejnim prehodom z Italijo, se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi, 40-letni voznik kombija in 12-letni otrok. Še sedem mladoletnih dečkov, ki so bili v kombiju, so prepeljali v bolnišnico, nihče od njih ni huje poškodovan.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

Na novogoriški policijski upravi so nam potrdili, da se je ob 9.24 na hitri cesti H4 pred mejnim prehodom Vrtojba v smeri Italije zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Po sedanjih ugotovitvah je 32-letni voznik tovornega vozila polpriklopnika s pripeto prikolico ustavil na koncu kolone motornih vozil. Kmalu za tem se je v njegovo tovorno vozilo oz. v zadnji del polpriklopnika zaletel 40-letni voznik kombija, državljan Francije. 

Zaradi posledic telesnih poškodb sta umrli dve osebi, in sicer 40-letni voznik kombija in otrok v vozilu, ki je sedel spredaj desno. Več drugih mlajših sopotnikov, sedem mlajših oseb, v kombiju je bilo telesno poškodovanih in so jih kasneje reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.  Nihče med njimi po podatkih policije ni v življenjski nevarnosti.

Televizija Slovenija je poročala, da so bili v kombiju dečki, stari od 11 do 13 let, ki so se vračali z nogometnega turnirja v Avstriji. Vseh sedem, ki so jih sprejeli v bolnišnici, je v šoku in jim nudijo psihološko pomoč. Po besedah kirurga Gabrijela Fišerja poškodovani dečki ne potrebujejo intenzivnega zdravljanja ali operacije. Njihovi starši naj bi bili že na poti iz Francije v Slovenijo, je poročal Radio Slovenija. 

O tragični nesreči je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča, ki je odšel na kraj hude prometne nesreče in ogled prepustil Policiji, prav tako so o nesreči obvestili tudi okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Poleg policistov PU Nova Gorica so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci in reševalci. 

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na kraju opravljajo ogled in zbirajo dodatna obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine hude prometne nesreče na Goriškem. 

Vipavska hitra cesta je bil zaradi prometne nesreče zaprta med Šempetrom in Vrtojbo proti Italiji dalj časa zaprta. Sedaj so posledice nesreče odstranjene, promet pa je stekel naprej.